• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.01.2024

15:42

Pojačanje za srpske rukometaše! 'Orlovi' kompletni na Mađarsku

Starsportphoto

Ostali sportovi

Pojačanje za srpske rukometaše! 'Orlovi' kompletni na Mađarsku

Podeli vest

Dobru vest dobio je selektor Toni Đerona.

Iskusni rukometaš Miloš Orbović (30) preskočio je premijerni duel srpske reprezentacije protiv Islanda (27:27) na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, ali će zato biti spreman za sutrašnji okršaj sa Mađarima u 2. kolu grupe C (20.30, RTS 1).

Snažnog desnog beka mučio je virus, ali je u međuvremenu ozdravio i biće na raspolaganju stručnom štabu. Njega su protiv Skandinavaca solidno odmenili Uroš Kojadinović i Predrag Vejin, pogotovo u drugom poluvremenu, ali svakako će ovo biti značajno pojačanje za našu selekciju. Tako će Đerona za ključni duel sa našim severnim komšijama moći da računa na svih 18 raspoloživih igrača.

Podsetimo, prvotimac švajcarskog vicešampiona Kriens Lucerna bio je sjajan prošle godine na Svetskom prvenstvu. Tada je Orbović bio verovatno i najbolji u taboru "orlova", a sada će imati priliku da to potvrdi i na EP.

Foto: Starsportphoto

Miloš Orbović

Predstojeća utakmica u Olimpijskoj dvorani u Minhenu biće nam najverovatnije i odlučujuća za plasman u narednu rundu. Srbija je sinoć na neverovatan način propustila idealnu priliku da turnir otvori trijumfom, pošto je na 36 sekundi pre kraja imala prednost od dva gola. Ipak, nestvarnim greškama dozvolili smo Islanđanima da postignu dva brza pogotka i tako dođu do boda.

S druge strane, Mađarska je u prvoj rundi savladala Crnu Goru sa 26:24. Protiv njih smo poslednji put igrali pre sedam i po godina u baražu za SP, kada smo oba puta i poraženi - 30:25 i 26:25.

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija