• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Olga Gracun

26.04.2024

12:15

Da li znate gde se nalazi Trg Novaka Đokovića? Tri kuće, pet stanovnika, a samo jedna želja (FOTO)

Epa/Olga Gracun

Novak Đoković

Da li znate gde se nalazi Trg Novaka Đokovića? Tri kuće, pet stanovnika, a samo jedna želja (FOTO)

Podeli vest

Na teritoriji opštine Budva u Crnoj Gori nalazi se selo Čelobrdo, koje broji svega 5 stanovnika prema poslednjem popisu, koji su odlučili da odaju počast najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću onako kako su najbolje znali i umeli.

Naime, na inicijativu starosedeoca ovog malog sela velikog srca, jedan jedini plato u samom srcu ovog naselja krasi trg koji je dobio ime po najboljem teniseru sveta.

Kako za Informer kaže jedan od stanovnika Čelobrda, Božo Jovanović, meštani prate svaki meč Novaka Đokovića, a tokom letnjih dana baš na ovom trgu zajedno sa turistima prate svaki njegov poen.

- Ideja o Trgu Novaka Đokovića rodila se iz prevelikog poštovanja prema čoveku koji je naš narod u svetu predstavljao, predstavlja i predstavljaće u najboljem svetlu. Svake godine meštani i turisti zajedno prate njegove mečeve, i jedne noći u šali jedan od njih izgovorio je: "Vidimo se sjutra na Trgu Novaka Đokovića!" Iz šale je protekla ideja, a od ideje ubrzo smo došli do toga da vrh našeg Čelobrda nosi naziv baš po njemu - rekao je Jovanović.

Foto: Olga Gracun

 

Naš sagovornik ističe da nije bilo teško da se sakupe potpisi svih stanovnika ovog mesta, s' tim da ih ima samo pet.

- Kada smo predložili da naziv našeg trga nosi ime po Đokoviću bilo je potrebno da skupimo potpise svih stanovnika. To smo učinili u rekordnom roku od 10 minuta, a već sutradan zahtev je bio predat - ističe Jovanović.

 

Nadaju se poseti najvećeg svih vremena

Dva dečaka, unuci najstarijeg meštanina ovog sela, kažu da se nadaju da će jednog dana i sam Novak Đoković posetiti trg koji nosi njegovo ime.

- Meni je najveća želja da on dođe i vidi da ga mi toliko volimo da smo dali ime našem trgu po njemu - rekao je J.M. (9) za Informer.

Selo bogate istorije, skromnih ljudi i večite pesme

Čelobrdo je selo koje se nalazi iznad samog Svetog Stefana u Crnoj Gori. Broji svega pet stanovnika i tri domaćinstva. Vrlo interesantna stvar koja ističe ovo selo u odnosu na druge jeste velika posećenost turista tokom letnje sezone. 

Foto: Olga Gracun

 

Pored manastira Praskvica, manastira Rustovo, Jegorovog puta, spomenika stradalim meštanima 1941. godine i prelepog vidikovca, jedan od glavnih razloga posete turista jeste upravo Trg Novaka Đokovića. 

Kako navode meštani, u tokom letnje sezone na Trgu Novaka Đokovića okupljaju se i mlađi i stariji, i starosedeoci i posetioci i zajedno uz pesmu uživaju u zvezdanim noćima.

Na pitanje novinarke: Šta želi da bude u budućnosti?, dečak B.M. (11) odgovorio je:

- Kada porastem sigurno ću biti teniser, a kada budem to postao biću najbolji. Pa jednog dana kada me pitaju: "Gde si ti naučio da igraš tenis?", ja ću odgovoriti: Na Trgu Novaka Đokovića - zaključio je naš sagovornik za kojeg verujemo da će postati poznati teniser.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedopustivo etiketiranje država i naroda! Lavrov sa zvaničnicima Srbije
Politika

Nedopustivo etiketiranje država i naroda! Lavrov sa zvaničnicima Srbije

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov razgovarao je danas telefonom sa predsednicom Skupštine Srbije Anom Brnabić i ministrima unutrašnjih i spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem i Markom Đurićem o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o dešavanjima u i oko Bosne i Hercegovine, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

06.05.2024

19:18

Gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić i profеsorka Vеsna Turkulov sa štićеnicima "Zеmljе živih" na Čеnеju, njihova poruka jasna- nеophodna druga šansa intеgrisanja i društvo
Politika

Gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić i profеsorka Vеsna Turkulov sa štićеnicima "Zеmljе živih" na Čеnеju, njihova poruka jasna- nеophodna druga šansa intеgrisanja i društvo

Povodom drugog dana Vaskrsa gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić i prof. dr Vеsna Turkulov danas su darivali i posеtili tеrapijsku zajеdnicu „Zеmlja živih” na Čеnеju, koja jе osnovana 2005. godinе pod okriljеm Svеtoarhangеlskog manastira iz Kovilja, uz blagodlov vladikе Irinеja i patrijarha Porfirija.

06.05.2024

18:46

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Histerija u SAD! Svi van sebe, i Kinezi šokirani Putinovim postupkom! Zapad nakon ovog više ne sme da se petlja sa Rusijom!
POKAZAO ZUBE

Histerija u SAD! Svi van sebe, i Kinezi šokirani Putinovim postupkom! Zapad nakon ovog više ne sme da se petlja sa Rusijom!

Odnosi između Rusije i SAD nastavljaju da se pogoršavaju, o čemu svedoče loše vesti koje su pre nekoliko dana stigle iz američke prestonice Vašingtona. Postalo je poznato da je predsednik Džo Bajden potpisao zakon (REPO) koji mu omogućava da konfiskuje zamrznutu rusku imovinu. Kako su primetili kineski novinari, ruski lider Vladimir Putin poneo se prilično neobično u tako teškoj situaciji. Ove podatke donosi Eastday.

06.05.2024

17:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija