• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.10.2023

09:45

Novak je zbog ovoga najveći! U njegovom mentalitetu ovo ne postoji

Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak je zbog ovoga najveći! U njegovom mentalitetu ovo ne postoji

Podeli vest

Sezona još nije gotova, ali Novak Đoković, pred početak takmičenja na mastersu u Parizu, kaže da je zadovoljan 2023. godinom.

Najbolji teniser ikada osvojio je ove sezone Australijan open, Rolan Garos u Ju-Es open, koji je 24. grend slem u karijeri, u Parizu će juriti 40. masters u karijeri, dok bi takođe godinu mogao da okonča na prvom mestu na ATP listi. Grend slem trofeji su i dalje prioritet našem teniseru.  

- Imao sam sjajnu godinu, osvojio sam tri od četiri slema i igrao finale Vimbldona. Rekao sam početkom godine da su grend slemovi prioritet. Oni ostaju prioriteti i za sledeću sezonu i kao turniri gde želim da budem najbolji. Nisam mogao da tražim bolju sezonu, iskreno. Jedan meč sam bio od osvajanja sva četiri slema, to bih potpisao odmah na startu sezone da mi je neko ponudio -  kazao je Novak Đoković.

Srpski as bi osmi put u karijeri godinu mogao da završi na prvom mestu. Iako ima 36 godina radi, uči i trenira, kao da tek ima 20, zbog toga mu ne mogu ništa na terenu.

- Moja najveća motivacija i dalje je ljubav prema igri. Volim da se takmičim. Uvek imam ciljeve: da osvojim još jedan grend slem, da budem broj jedan, da godinu završim na prvom mestu. To su veliki ciljevi.  Uvek se uči nešto novo o sebi, posle svakog turnira. Pokušavam da ispravim stvari koje mi se ne dopadaju, bilo da je reč o igri, ponašanju, pristupu. Uvek se trudim da budem bolja verzija sebe naredne nedelje u poređenju sa prethodnom - objasnio je Nole zašto niko ne može da ga pobedi.

 

 

Foto: EPA Images

 

 

 

Đoković je i dalje fokusiran na usavršavanje, želi da bude bolji nego što je bio juče. 

-  Ako moram da sagledam stvari iz opšte perspektive, ono što sam naučio kao igrač je da je na neki način lekcija koju sam već naučio, ali dobro je uvek prolaziti kroz nju iznova, da je doslednost ključ, pridržavanje rutine i stvari koje vas čine boljim igračem i poboljšavate se. Poboljšanje je stalan proces. Nema stagnacije i oslanjanja na ono što vam je dobro služilo pre godinu dana ili prethodne nedelje, da će vam poslužiti ove nedelje. Bar u mom mentalitetu i pristupu, to nije slučaj.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Nole ima 36 godina, nema nameru da stane, ali je svestan da ima mnogo igrača koji žele da ga zaustave, dolaze nove generacije i zbog toga će mu biti sve teže. 

- Mladi igrači su gladni, dinamični, energični, žele da osvajaju najveće turnire na svetu, da vas pobede na najvećoj sceni. Znam da čine sve da napreduju i da bi naučili kako da vas pobede. Moram da radim iste stvari ili čak i više. Učio sam ponovo neke stvari, to će na kraju dati rezultate. Lično, kao otac, naučio sam da provođenje više vremena sa decom je nešto što vas ispunjava zadovoljstvom i prelepim emocijama. To nosite dugo u sebi, to vreme koje vas definiše kao roditelja. Bitno mi je da budem što više sa decom.

Jedna od retkih stvari koje mu nedostaju jeste zlatna medalja sa Olimpijskih igara. Bronzano odličje je osvojio 2008. godine.

- Sledeće godine su Olimpijske igre. Zaista želim da ostvarim dobar rezultat na njima, da predstavljam svoju zemlju. Dejvis kup je takođe nešto što me inspiriše - poručio je prvi teniser sveta.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Sukobi u centru Tel Aviva! (VIDEO)
PROTEST

Sukobi u centru Tel Aviva! (VIDEO)

Izraelska policija je upotrebila vodene topove i rasporedila konjičke jedinice kako bi rasterali pripadnike protest u Tel Avivu, organizovane protiv vlade i u znak podrške oslobađanju talaca iz Pojasa Gaze. Miting je bio praćen sukobima sa snagama za sprovođenje zakona, kao i hapšenjima.

19.05.2024

10:20

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12