• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.10.2023

06:00

Nadal gori od besa zbog Đokovića! Jedan čovek sve otkrio!

Tanjug/AP

Tenis

Nadal gori od besa zbog Đokovića! Jedan čovek sve otkrio!

Podeli vest

Rafael Nadal kaže da ga ne zanimaju pobede Novaka Đokovića i činjenica da je Srbin najbolji teniser svih vremena, ali ga je njegov biograf Alehandro Sirisa raskrinkao.

Smatra da je Nadalu GOAT trka izuzetno bitna, iako Španac to pokušava da sakrije. Čak je i pre nekoliko nedelja podigao prašinu, kada je rekao da bi Đoković bio frustriran da nije osvojio najviše grend slem trofeja. Mnogi su te njegove reči shvatili kao ljubomoru. Srbin ima 24 grend slema u karijeri, a Španac, koji zbog povrede nije igrao od januara, dva manje.  

- Nema šanse da ga nije briga, jer je takmičar i sportista. Nije mu to krajnji cilj, on to obično negira i ja mu verujem, ali mi se s druge strane čini da je poluistina. Uveren sam da nije zadovoljan Đokovićevim pobedama, da bi platio da bude na terenu tokom 2023. kako bi to sprečio. Ali, odluke za njega donelo je njegovo telo - rekao je Sirisa.

 

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Rafin biograf priznaje da ga je Nadal izjavom o Đokoviću malo iznenadio, jer je bio izuzetno direktan. 

- Iznenadio me je ton te izjave. Bilo je to nešto što je jasno nameravao da kaže,  čudno mi je zbog konteksta tog intervjua i činjenice da Nadala nema od januara. Istina je da su tri velika tenisera igrala na svoje karte, vodila svoje borbe, ali to je privuklo moju pažnju, jer Nadal nije igrao. Naravno, Nadal je apsolutno konkurentan. Ne znam da li ima više ambicija od Đokovića, koji je reako da osvoji sve. Ne mislim da će se Nadalov život promeniti što je osvojio 22, 27 ili 30 brend slemova. Ali, znajući njegovu kompetitivnost, siguran sam da bi voleo da bude najveći šampion i najuspešniji teniser svih vremena. Bio sam iznenađen tonom, načinom na koji je to izgovorio - dodao je Sirisa.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Inače, Rafa se pokajao posle provokativnih reči, pa je onda usledio preokret, javno je poručio da je Srbin najbolji. 

- Brojke su brojke, statistika je neumoljiva! U tom smislu Novakove brojke su bolje od mojih, to je nesporno. Nemam dovoljno veliki ego da bih pokušao da prikrijem stvarnost ili je predstavim drugačijom. Ovo je istina. Ostalo su ukusi, inspiracija, način tumačenja, da li vam se jedan ili drugi više dopadaju. Što se tiče titula, Đoković je najbolji u istoriji i tu nema šta da se raspravlja. Kao i uvek, svako može da kreira priču kako želi, da podseti na veliki broj mojih povreda. Nesreća za mene je što mi je telo (bilo) u takvom stanju, ali i to je deo sporta - rekao je Nadal nedavno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

(VIDEO) Slikarska kolonija u najvećem Zavodu za smeštaj odraslih na Balkanu: Državni sekretar i direktorka zapevali sa horom!
Srbija

(VIDEO) Slikarska kolonija u najvećem Zavodu za smeštaj odraslih na Balkanu: Državni sekretar i direktorka zapevali sa horom!

"Međugeneracijska solidarnost kroz likovnu koloniju" u organizaciji Udruženja građana "Teofilos", pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, okupila je u Zavodu za smeštaj odraslih lica "Male Pčelice" veliki broj ostvarenih umetnika ali i onih budućih, učenike kragujevačkih osnovnih škola i talentovanih korisnika Zavoda.

27.05.2024

19:07