• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.10.2023

13:57

Neočekivan potez Đokovića i Alkaraza! (VIDEO)

Reuters

Novak Đoković

Neočekivan potez Đokovića i Alkaraza! (VIDEO)

Podeli vest

Ovo zaista ne viđamo često! Novak Đoković i Karlos Alkaraz trenirali su zajedno pred početak mastersa u Parizu.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak prvog i drugog tenisera sveta kako zajedno treniraju nekoliko dana uči starta poslednjeg mastersa u sezoni.

Srbin ima 36 godina, mnogi bi da ga vide u penziji, ali je Špancu trenutno najveći rival. Naš as je ove sezone osvojio Australijan open, Rolan Garos i Ju-Es open, trenutno je prvi teniser sveta, odigrali su on i Alkaraz neke antologijske mečeve, a mladi Španac će morati da zapne do kraja sezone kako bi se vratio na tron. Ali, iako su trenutno najveći rivali, jedan i drugi su opet pokazali da su veliki sportisti i šampioni. Zajedno se spremaju za početak turnira.

Kapa dole, ovo nismo mogli da vidimo često od Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera.   

 

Nedavno je Alkaraz otkrio da misli na Đokovića i na treningu, pa je sad dobio šansu da trenira sa najboljim ikada.

- Neću da lažem, ali u mislima mi je na gotovo svakom treningu. Treniram s ciljem. Odlazim na turnir s ciljem. Pokušavam da završim godinu kao "broj 1". Novak Đoković je u mojim mislima gotovo na svakom treningu. Idem na svaku loptu 100 odsto kako bih bio u mogućnosti da ga uhvatim - priznao je mladi Španac.

Njih dvojica su se do sada sastala četiri puta i u pobedama je 2-2. U poslednjem okršaju u finalu Sinsinatija trijumfovao je Novak. Ove sezone su odigrali tri meča i Srbin vodi 2:1, pošto je slavio i na Rolan Garosu, a poražen je na Vimbldonu.

 

Foto: EPA Images

 

 

Srpski as biće slobodan u prvom kolu mastersa u Parizu. U drugom će igrati protiv pobednika meča Miomir Kecmanović – Tomas Ečeveri, dok bi u trećem mogao da se susretne sa Benom Šeltonom, talentovanim američkim teniserom. Tek u finalu Đoković bi mogao da sretne Karlosa Alkarasa i Danila Medvedeva. Osim singla srpski as igraće i dubl sa Kecmanovićem.  U drugom delu kostura nalaze se Karlos Alkaraz, Danil Medvedev, Stefanos Cicipas, Laslo Đere, Karen Hačanov, Grigor Dimitrov i Lorenco Museti.

Master u Parizu se igra od 30. oktobra do 5. novembra, a nagradni fond je 6,7 miliona evra. Posle turnira u Parizu Novak ide u Torino gde od 12. novembra igra na Završnom mastersu, a biće i na raspolaganju Srbiji na Dejvis kupu u Malagi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Sukobi u centru Tel Aviva! (VIDEO)
PROTEST

Sukobi u centru Tel Aviva! (VIDEO)

Izraelska policija je upotrebila vodene topove i rasporedila konjičke jedinice kako bi rasterali pripadnike protest u Tel Avivu, organizovane protiv vlade i u znak podrške oslobađanju talaca iz Pojasa Gaze. Miting je bio praćen sukobima sa snagama za sprovođenje zakona, kao i hapšenjima.

19.05.2024

10:20

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12