• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

24.04.2024

07:08

Luka Dončić eksplodirao i doneo brejk Dalasu (VIDEO)

tanjug/ap

NBA

Luka Dončić eksplodirao i doneo brejk Dalasu (VIDEO)

Podeli vest

Luka Dončić predvodio je Dalas do pobede protiv LA Klipersa - 96:93, pa je sad rezultat u plej-of seriji 1-1.

Klipersi su u prvom meču savladali Maverikse sa 109:97,  ekipa iz Dalasa uspela da dođe do pobede u gostima i sada ima prednost pred duele na domaćem terenu. Slovenac je upisao 32 poena, a imao je i devet asistencija i šest skokova, a pomogao mu je Kajri Irving  sa 23 poena i šest skokova, dok je Pi Džej Vašington dodao 18 uz isti broj prikupljenih lopti.

S druge strane, kod Klipersa, istakli su se Džejms Harden sa 22 poena, šest skokova i osam asistencija, isti broj poena je imao i Pol Džordž, a Kavaj Lenard 15, dok je dabl-dabl učinak ostvario hrvatski reprezentativac Ivica Zubac sa 13 poena i 12 skokova.

Serija se sada seli u Teksas i ukoliko Dalas tamo odbrani domaći teren biće na korak do prolaska u narednu fazu. 

 

 

 

 

Finiks gubi od Mineste u seriji 2-0, pošto je i drugi meč izgubio i to sa 105:93. Džejden Mekdanijels je završio meč sa 25 poena,  po 18 su imali Majk Konli i Rudi Gober, dok je Entoni Edvards dodao 15, a Karl Entoni Tauns 12 poena. S druge strane, Bukero je ubacio 20, Durent 18, a Gordon 15 poena, što nije bilo dovoljno za brejk.

Naredni duel u seriji između Finiksa i Minesote odigraće se u Arizoni u noći između 26. i 27. aprila (04.30).

 

 

Indijana je izjednačila protiv Milvokija na 1:1, posle pobede 125:108. Kamerunski centar Paskal Sijakam odigrao je maestralan meč, pošto je postigao 37 poena uz 11 skokova i šest asistencija,  Majls Tarner je ubacio 22 poena, a Kanađanin Endrju Nembard 20. Dejmijan Lilard je u ekipi Baksa brojao do 34 poena, ali to je bilo sve, Milvoki će se žestoko namučiti bez Janisa Adetokumba kako bi stigao do naredne faze takmičenja. 

Naredni duel u seriji igraće se u četvrtak od 23.30 na parketu Pejsersa.

 

NBA PLEJ-OF

Minesota - Finiks 105:93 2-0 u seriji

Milvoki - Indijana 108:125 1-1 u seriji

LA Klipers - Dalas 93:96 1-1 u seriji

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Održane "Vaskršnje čarolije" na Savskom vencu (FOTO)
Politika

Održane "Vaskršnje čarolije" na Savskom vencu (FOTO)

Tradicionalna manifestacija za decu „Vaskršnje čarolije“ održana je ovog vikenda u Topčiderskom parku ispred Konaka kneza Miloša gde se okupio veliki broj dece koja su zajedno sa predstavnicima opštinskog rukovodstva uživala u vaskršnjem programu u organizaciji Opštine Savski venac.

05.05.2024

23:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija