• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

23.04.2024

06:32

Od ovoga može da se rikne! Marej uz zvuk sirene za pobedu, Jokić je monstrum (VIDEO/FOTO)

Tanjug/AP

NBA

Od ovoga može da se rikne! Marej uz zvuk sirene za pobedu, Jokić je monstrum (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Košarkaši Denvera su posle drame i velikog preokreta pobedili Los Anđeles Lejkerse sa 101:99 u drugoj utakmici plej-ofa NBA lige.

Džamal Marej je bio junak Nagetsa. Lebron je 16 sekundi pre kraja promašio otvoren šut i pobedu, a onda je Marej pogodio uz zvuk sirene za veliko slavlje i ludnicu u Bol Areni. Denver je gubio tokom celog meča, bio na minusu od 20 poena u trećoj četvrtini, ali su Nagetsi uspeli da se vrate u utakmicu i pobede posle velikog preokreta. Bila je ovo deseta pobeda Denvera protiv Lejkersa u nizu, pa sad u plej-of seriji vode sa 2:0.

 

 

 

Srpski centar je posle debl-dabla u prvom meču, sad upisao tripl-dabl - 27 poena, 20 skokova i 10 asistencija. Porter je meč završio sa 22 poena, heroj Marej je dodao 20, Gordon 14, dok je Braun imao deset poena. S druge strane je briljirao Dejvis sa 32 poena i 11 skokova, Lebron je ubacio 26, dok je tri  poena manje imao Rasel, koji je ubacio Denveru čak sedam trojki.

 

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Auuu šta su nam priredili košarkaši Denvera i Lejkersa, a tek je druga utakmica u seriji.

Denver je napadački loše otvorio utakmicu, pa su Lejkersi posle pet minuta igre vodili sa 15:9. Briljirali su Dejvis i Rasel koji je trojkama mučio Nagetse. Ali u drugom delu četvrtine proradio je Jokić, ubacio je dve trojke, a posle prvi 12 minuta igre bio na 10 poena i isto toliko skokova, mada je Denver gubio 28:24. 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Denver Nuggets (@nuggets)

 

Rasel je nastavio da maltretira domaćine, u jednom momentu je imao pet od pet za tri poena, ali su Nagetsi disali su vratom gostima i nisu im dali da se odlepe. Međutim, u poslednjih nekoliko minuta prvog dela utakmice usledio je potop, prazan hod Nagetsa, promašaj Mareja, pa je Jokić izgubio loptu, ni Braun nije pogodio... Lejkersi su napravili seriju 10:2 i na kraju prvog poluvremena vodili 59:44. 

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Dejvis je nastavio sa brutalnom igrom i u drugom poluvremenu, početkom treće deonice stigao je do čak 30 poena, pa je Rivers pogodio još jednu trojku za plus 20 za ekipu iz Los Anđelesa. Denver nikako nije uspevao da poveže redove, Dejvis je punio koš Nagetsa, a Lebron delio asistencije saigračima. Marej ništa nije mogao da pogodi, a Lejkersi su ovog puta, kao što je najavio trener Darvin Hem, ipak pronašli rešenje za Srbina. Nikola je prvi koš iz igre još od prve četvrtine postigao početkom treće deonice. Na sreću Nagetsa usledila je crna serija gostiju od devet promašaja u nizu, dok je Dejvis dobio četvrtu ličnu tri minuta pre kraja treće četvrtine. Iskoristila je to ekipa iz Kolorada i posle minusa od 20 poena serijom 12:2 prišla na devet poena Lejkersima  - 74:65. 

 

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić I Lebron Džejms

 

Uspeli su Lejkersi nekao da zaustave nalet Nagetsa, koji su pred odlučujuću četvrtinu gubili 79:67. Dok su Nagetsi pokušavali da se vrate u život i istope minus "jezerdžija" grmelo je sa tribina: MVP, MVP, MVP... Svi čekaju da NBA liga zvanično proglasi Nikolu Jokića za najkorisnijeg igrača lige. Nošeni podrškom navijača Nagetsi su početkom četvrte četvrtine poenima Brauna, Mareja i Votsona prišli na samo pet poena - 82:77, dok je Srbin delio asistencije, pa je osam minuta pre kraja meča imao 20 poena 16 skokova i osam asistenicja. Poenam Mareja na šest minuita do kraja Denver je prišao na dva poena 83:81, mada je Lebron odmah uzvratio sa dve vezane trojke pa je odbio nalet Denvera.

 

 

Usledio je dramatičan finiš, pobegle su "jezerdžije" na 89:81, ali nisu Nagetsi odustajali, pa su preko Gordona, Mareja i vezanih poena maestralnog Jokića prišli na 93:92, a Majkl Porter je na minut i 15 sekundi do kraja meča pogodio za egal - 95:95.  Lejkersi su opet poveli, pa je Marej opet pogodio za novo izjednačenje 99:99.

Svi su u dvorani bili na nogama! Onda je usledila erupcija u Koloradu. Umorni Lebron Džejms promašio je otvoren šut za pobedu 16 sekundi pre kraja, a onda je Marej pogodio uz zvuk sirene za pobedu i totalnu ludnicu u dvorani. Denver posle dva meča u seriji vodi sa 2:0.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Denver Nuggets (@nuggets)

 

Serija se sada seli u Los Anđeles gde će se odigrati naredne dve utakmice. Prvi meč se igra u noći između četvrtka i petka od četiri sata po našem vremenu

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija