• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

22.04.2024

07:11

Srbi su ga rasplakali, a sada kaže: Jokić  je bolji od Džordana, Kobija, Šeka...

Reuters

NBA

Srbi su ga rasplakali, a sada kaže: Jokić je bolji od Džordana, Kobija, Šeka...

Podeli vest

Tokom dugotrajne karijere gledao sam neke od najvećih igrača u istoriji košarke, ali počinjem da verujem da je Nikola Jokić (29) bolji od svih njih, poručio je Džordž Karl (72).

Legendarni trener, koji je 2022. uvršten u Kuću slavnih u Springfildu, vodio je reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu 2002, a nakon poraza od Jugoslavije u četvrtfinalu nije uspeo da sakrije suze.

Sada, ipak, često hvali Nikolu Jokića i ne krije da je ljubitelj njegove igre.

Dugo vremena proveo je na klupi Denver Nagetsa, pa je neretko veličao Somborca u odnosu na prethodno najveće ime u Koloradu Karmela Entonija. Ovoga puta, Karl je otišao korak dalje, pa je rekao da je Jokić možda najbolji košarkaš kojeg je gledao u svom životu.

 

 

"U košarci sam 50 godina i imao sam prilike da gledam mnogo nestvarnih igrača. Gledao sam Konija (Hokinsa prim.aut.), Džulijus Ervinga, Džordana, Dankana, Šeka, Kobija, Lebrona, Karima... Ali u ovom trenutku mislim da bi Jokić mogao biti najbolji kojeg sam ikada gledao kako igra košarku", napisao je Džordž na svoj Iks nalogu.

Kao što je i očekivano, njegova konstatacija izazvala je pravu lavinu komentara.

"Jokić ispred Majkla? Volim ga, ali Džordan je Džordan", glasi jedan od komentara, na šta je Karl šaljivo odgovorio "Dobro znam ko je Džordan".

Foto: AP/Photo

Karl prilikom prijema u Kuću slavnih 2022.

I zaista, ako ga iko poznaje, onda je to iskusni stručnjak. Na svojoj je koži osetio "letećeg" Majkla kada je 1996. vodio Sijetl Supersonikse u velikom NBA finalu protiv Čikago Bulsa.

Ekipa iz "vetrovitog grada" slavila je sa 4:2, pa ovakva pohvala ima posebnu težinu.

Podsećamo, NIkola Jokić i njegovi Denver Nagetsi brane titulu šampiona najjače lige sveta i na dobrom su putu da u tome uspeju. U prvoj rundi su im na putu Los Anđeles Lejkersi, a "grumenje" ima prednost od 1:0.

Priliku da uvećaju prednost imaju već u noći između ponedeljka i utorka od 04.00.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Konkurs i informator za upis u  srednje škole u prodaji od 23. maja: Sve informacije na jednom mestu, a ovo je cena!
Društvo

Konkurs i informator za upis u srednje škole u prodaji od 23. maja: Sve informacije na jednom mestu, a ovo je cena!

Konkurs Ministarstva prosvete za upis učenika u prvi razred srednje škole za narednu, 2024/25. školsku godinu, biće u prodaji od sutra, 23. maja. Osim opštih i posebnih uslova upisa i kalendara upisnih aktivnosti, u Konkursu su navedeni svi važni podaci o školama čiji je osnivač Srbija, područjima rada, broju učenika, obrazovnim profilima i trajanju obrazovanja, kao i o merilima i načinu izbora kandidata.

22.05.2024

18:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Uspešno održana konferencija Lepota žene!
Moda i lepota

Uspešno održana konferencija Lepota žene!

Konferenciju "Lepota žene" drugu godinu za redom organizovala je agencija "Advertising Solutions", na čelu sa Natašom Vulin. Tokom celodnevnog programa, 21. maja, u prostoru Jugoslovenske kinoteke govorilo se o ženama kroz prizmu zdravlja, snage, pobede i lepote.

22.05.2024

16:37

Džet set

Srbija