• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

22.05.2024

19:12

Krenuo sam juče u Arenu! Čović pecnuo Partizan: Da sam imao Obradovića, osvojio bih Evroligu!

Starsportphoto

Košarka

Krenuo sam juče u Arenu! Čović pecnuo Partizan: Da sam imao Obradovića, osvojio bih Evroligu!

Podeli vest

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović oglasio se posle osvajanja ABA lige, a tom prilikom nije propustio priliku da pomene Partizan i trenera Željka Obradovića.

Crveno-beli su u finalu regionalnog takmičenja "počistili" crno-bele sa 3:0 u seriji, a prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana je prilikom gostovanja na jednoj televiziji pored uspeha njegovog tima govorio i o večitom rivalu. 

Čović je uveren da je Zvezda izborila plasman u Evroligu osvajanjem titule i da oko toga ne postoji nedoumica. 

- Raskrsnica sezone u Evroligi je bila utakmica sa Armanijem u Beogradu koju smo izgubili. Mi tada nismo mogli da kažemo da dižemo ruke od Evrolige jer sam lično podigao lestvicu na početku sezone govoreći da idemo u TOP 4 ili TOP 8, što i jeste bio naš cilj. Nakon toga smo se orijentisali na ABA ligu znajući da je ona najvažnija. Bez nje nemate Evroligu, mi smo sada prvaci i imamo 100 posto sigurnu Evroligu, jedino ako se ona ne raspadne. A kada ste drugi... Znam kako je bilo nama prošle godine, da li će biti, hoće - neće, i tako dalje - rekao je Čović gostujući u emisiji "Fokus" na televiziji B92.

Foto: Starsportphoto

Nebojša Čović

Predsednik crveno-belih je govorio i o finalu sa Partizanom i priznao da je očekivao da serija traje pet utakmica.

- Juče krenuh u Arenu, ali nema ništa. Šalu na stranu, svi su očekivali petu utakmicu. Sve tri utakmice bile su interesantne, vrlo neizvesne, sudijski faktor ni na jednoj utakmici nije odlučio, pobedila je košarka i bilo bi dobro da ljudi prestanu da prave alibi priče na račun sudija. To je bila navika iz loših vremena - poručio je Čović. 

Na konstataciju da se trener Partizana Željko Obradović ne slaže sa ocenom da sudije nisu odlučile finale, Čović je odgovorio:

- Nemam šta da se slažem sa njim ili da se ne slažem. Nisam saglasan, jer onda bismo morali da otvorimo priču o tome da Partizan u drugoj i trećoj utakmici nije napravio nijedan kontranapad. Je l' to zbog nas ili sudija? Imao je manje asistencija, Kevin Panter nije bio neraspoložen, već dobro skautovan, teraš ga u desno i ne zna gde će. Ali važno je da kriterijum suđenja bude isti.

Foto: Starsportphoto

Željko Obradović

Prvi čovek Zvezde se dotakao i incidenta između Stefana Lazarevića i Džejmsa Nanelija pred treću utakmicu u Beogradskoj areni. 

- To nije smelo da se desi. Razlog toga treba tražiti malo unazad. Razlog je što je Obrknežević prevideo da dosudi ono što treba. Vi ste mene uhvatili za vrat, to je isključenje, a ne po tehnička greška. To nije dobro. Razlog tome je prošla godina gde ništa nije preduzeto, kada je Lesor pesnicom udario Petruševa. Niko ništa nije preduzelo. Tada je tužilaštvo reklo da je to sport. To su veliki razlozi da može da se nastavi nasilje. Sreća što su Zvezdini igrači bili razumni. Tu su bili Naneli i Smit, izleteli su i krenuli da razdvajaju igrače, šta da su napali Nanelija i Smita. Tompkins, Teo su reagovali, pametni momci. To nije smelo da se dogodi. Nadam se da se ovo neće ponoviti. Mi smo rekli Lazareviću da neće igrati tu utakmicu, a Željko je doneo tu odluku - istakao je Čović.

Na kraju, Čović je pecnuo večitog rivala i pomenuo trenera Obradovića. 

- Da sam ja imao Željka Obradovića u ove tri sezone i ovoliko para koliko imamo, barem jednu Evroligu bih osvojio! Zvezda jeste državni projekat sa 40 i više posto, ali je transparentan državni projekat. Partizan je isto državni projekat, mogu da se ljute koliko hoće, ali netransparentan. To znači da ne vidimo njihovu dokumentaciju, papire, pravdanja - poručio je Čović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod
Politika

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević večeras je u Kumanovu prisustvovao obeležavanju 11. godišnjice Kulturno umetničkog društva „Srpski vez” gde je poručio da "Srbi nisu genocidan već slobodarski narod", kao i da istorijsko prijateljstvo srpskog i makedonskog naroda ne mogu da pokvare političari koji služe tuđim interesima a ne interesima svog naroda.

15.06.2024

22:18

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom
Politika

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom

Što je odlučnija politika protiv kriminalaca i ubica, to su i snažniji otpori onih koji na sve načine pokušavaju da osujete i zaustave tu borbu, jer znaju da je na čelu nje Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju potpredsednika Glavnog odbora SNS Marka Đurića povodom objavljene "skaj" prepiske između kriminalnih vođa sa teritorije Balkana.

15.06.2024

21:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20