• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.09.2023

21:30

Šta ti nama Nemci, pa ti si Nemac! To je tamo fudbal, rukomet! Kari Pešić otkrio kako su ga prozivali pre finala!

printscreen RTS

Košarka

Šta ti nama Nemci, pa ti si Nemac! To je tamo fudbal, rukomet! Kari Pešić otkrio kako su ga prozivali pre finala!

Podeli vest

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić još jedanput se osvrnuo na povredu Boriše Simanića, ali i na potcenjivački odnos prema Nemcima uoči finalnog meča.

Borišina povreda bila je šok za igrače, ali u celoj situaciji je izdvojio jedno ime:

- Simanićeva povreda, nesrećna okolnost za Borišu i njegove najbliže. Iako je izgledalo bezazleno na utakmici, procena doktora Gage Radovanovića je bila pravilna, hitna pomoć je odmah došla i otišao je u bolnicu. Bio je vikend, nema glavnih anesteziologa, doktora, ali je sve išlo dobro zahvaljujući Gagi koji je bio tu sve vrreme. Boriša je krasan momak, skroman, odlična sezona u Saragosi, igrao u kvalifikacijama za reprezentaciju, ekipa ga voli i kad igra i kad ne igra. To je bio šok za igrače i navijače, i tu se pokazao timski duh, on je bio kao član familije, nema spavanja, da vidimo ko je koja krvna grupa. Dobro je biće to još bolje, i njemu je sada lakše - rekao je Pešić u emisiji "Oko" na RTS. 

Foto: printscreen RTS

 

Otkrio je i da je pred finale sa mnogo strana dobijao potcenjivačke komentare o Nemcima, tipa lako ćemo...

- Šta ti nama Nemci, ti si Nemac, to je tamo fudbal, rukomet. Nije tako! To su sve igrači koji su proizvod jednog dobrog sistema. Prošli juniorsko, kadetsko, svetsko ispod 19, evropsko ispod 20, generacijski blizi. Odlazak tih nekih najboljih igrača u NBA u najboilje vreme, ostali noseći igrači u evropsk,im klubovima. To za mene nije iznenađenje, u sportu nema iznenađenja. Pobedi autsajder favorita, ali to se retko dešava. Recimo da odeš na fajnal for to je jako teško i pitanje kvaliteta. Sigurno da bi Gudurićeva trojka promenila nešto u 35 sekundi. Ništa bolje se nije dogodilo nego da lopta dođe do njega. I utakmice protiv Grčke i Turske su to pokazale. On se ne plaši da preuzme odgovornost. Nije to presudilo. Imali smo pred taj meč dosta pehova. Bogdanović, neki grip, neka prehlada. Naš najveći problem bila je povreda Dobrića, a i Milutinov koji je dva dana pre toga dobio udarac - izjavio je selektor.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)
Live TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)

Od izlaska Velike Britanije iz EU mislili smo da će ova organizacija ojačati sebe. Od olaska Angele Merkel Evropa je došla na granicu rasula. U emisiji "Rat uživo" gosti su bili Dragan Vasiljković iz fondacije Kapetan Dragan i Mihajlo Olujić, geopolitički analitičar. Uživo u program javio se i novinar Vladimir Vidić, kao i novinar Dejan Jelača i dopisnik TV Informera Lazar Stević.

18.05.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12