• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

23.04.2024

10:50

Kardif: Veštačka inteligencija izračunala da nam Nant duguje 120 miliona za Salinu smrt!

profimeda

Fudbal

Kardif: Veštačka inteligencija izračunala da nam Nant duguje 120 miliona za Salinu smrt!

Podeli vest

I to se dogodilo! Fudbalski klub Kardif tužio je Nant i traži 120 miliona evra odštete zbog smrti fudbalera Emilijana Sale, ali je šokantano što je iznos obeštećenja izračunat uz pomoć veštačke inteligecije!

Kompanije "Analitiks FC", koja koristi veštačku inteligenciju, izračunala je da bi igranjem Sale Kardifove šanse da opstane u Premijer ligi u sezoni 2018/19. porasle za 54,2 odsto! Do te brojke došlo se na osnovu, kako su naveli iz velškog kluba, "duboke analize", koja je pokazala koliko bi tačno golova postigao Sala i koliko bi bodova direktno doneo "plavim pticama" samo prisustvom na terenu. Te brojke, doduše, nisu objavljene.

Advokat kluba Selin Džons objasnila je da se nakon svih tih istraživanja došlo do brojke od 120,2 miliona evra kompenzacije, jer bi samo opstankom u elitnom društvu engleskog fudbala Kardif zaradio 52,9 miliona evra, a zbog selidbe u Čempionšip akcije kluba opale su u ukupnoj vrednosti od 67,3 miliona evra.

- Ova analiza je juče predata Trgovačkom sudu u Nantu u zapadnoj Francuskoj. Sad francuski klub ima rok do 23. septembra da odgovori na zahteve Kardifa - rekla je Džonsova.

Koliko god se u prvi mah činilo neozbiljnim i preteranim da se obeštećenje traži na osnovu izveštaja veštačke inteligencije i koliko god se čak i njima činilo nerealnim, pravni zastupnici Nanta poručili su da će ozbiljno shvatiti ovu tužbu.

- Odvojićemo vreme da proučimo ove nove obimne dokumente i ove brojke - rekli su za AFP Žeroma Marsodona i Luja-Mari Absil, advokati koji zastupaju Nant, ali dodali:
- Sve ovo su "fantazmagorične hipoteze“ i "veoma nategnuta“ razmišljanja, ali pristupićemo im ozbiljno jer je tužba podneta.

 

 



Podsetimo, nesrećno preminuli argentinski napadač Emilijano Sala imao je 28 godina kada je poginuo u januaru 2019. godine u avionskoj nesreći iznad Lamanša kada je prelazio u svoj novi klub, Kardif, kome ga je prodao Nant.

 

Foto: profimeda

 

 

 


Ogorčeno rukovodstvo Kardifa smatra da je francuski klub odgovoran za let kojim je Sala putovao i zato je podneo tužbu pred sudom u Nantu tražeći odštetu za gubitak prihoda i drugu štetu koju je klub pretrpeo zbog smrti argentinskog fudbalera. Interesantno, prethodne procene ove štete iznosile su 100 miliona evra, da bi u međuvremenu porasla za više od 20 milina evra.

Inače, FIFA je prošle godine naložila Kardifu da isplati Nantu ostatak transfera argentinskog igrača, koje je u to vreme bilo nešto više od 11 miliona evra od ukupno 17 miliona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Slavni Italijan zagrmeo! Budite oprezni sa Kostićem!
Fudbal

Slavni Italijan zagrmeo! Budite oprezni sa Kostićem!

Ako date slobodu Filipu Kostiću ofanzivno i ne terate ga da se stalno vraća nazad kako bi igrao ful-beka, videćete drugačijeg igrača, pa budite pažljivi ako planirate da ga se odreknete, poručio je rukovodstvu Juventusa Đuzepe Bergomi (60), legenda Intera i bivši italijanski reprezentativac.

22.04.2024

16:49

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija