• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

13.04.2024

18:11

Nije samo trener! Liverpul u Sportingu pronašao i štopere!

EPAIMAGES

Fudbal

Nije samo trener! Liverpul u Sportingu pronašao i štopere!

Podeli vest

Inacio Gonzalo i Usman Diomande na meti "redsa" i Rubena Amorima.

Sve je izvesnije da će Ruben Amorin naslediti Jirgena Klopa na klupi Liverpula naredne sezone. Pregovori sa portugalskim stručnjakom traju već neko vreme, na "Enfildu" su prezadovoljni njegovim rezultatima na klupi Sportinga i označen je kao idealno rešenje. Naravno, tek nakon što je Ćabi Alonso odlučio da u Bajer Leverkuzenu ostane i nakon osvojene titule. 

Dolazak Amorima na "Enfild" zahtevaće i određene promene u sastavu Liverpula. Portugalac tokom čitave trenerske karijere forsira sistem igre sa trojicom štopera. "Redsi" na raspolaganju nemaju dovoljno defanzivaca za takvu formaciju zbog čega se očekuje da najmanje dva štopera pojačaju engleskog velikana tokom leta. 

Foto: EPAIMAGES

 

Upravo tu leži prva pobeda Liverpula ukoliko Amorim dođe na "Enfild". Navodno, čelnici kluba nadaju se da bi Portugalac mogao sa sobom da povede i tandem štopera iz Sportinga. Usman Diomande i Inacio Gonzalo igraju sjajno pod trenerskom palicom Rubena Amorima, pola Evrope interesuje za talentovane defanzivce, ali bi oni, mimo svih očekivanja, mogli da završe u Liverpulu. 

Jasno je da će Amorimu biti potreban period adaptacije u novoj sredini i nametanje svojih ideja. Potrebno vreme mogao bi da smanji angažmanom dvojice fudbalera koji su već dobro upoznati sa njegovim sistemom rada. Uz to, Diomande i Inacio mogli bi da budu stubovi Liverpulove odbrane u naredoj deceniji i označeni su kao naslednici Virdžila Van Dajka koji je zašao u pozne igrače godine. 

Foto: EPAIMAGES

 

Plan je da upravo Holanđanin bude centrašni štoper u formaciji sa trojicom defanzivaca, a da Diomande i Inacio zauzme spoljne pozicije. Naravno, zahtevaće to određene promene i u ostatku tim. Već neko vreme se šuška o interesovanju Pariz Sen Žermena za Luisa Dijaza, budući da tandem novih štopera neće biti jeftin, ne bi bilo iznenađenje da Kolumbijac bude prodat "svecima" kako bi u klubu skupili novac za Diomandea i Inacia. 

Tržišna vrednost Diomandea procenjena je na 40.000.000 evra, ali je izvesno da će Sporting tražiti makar 20 miliona više. Identičan je slučaj sa Inaciom, ali bi on mogao da bude još skuplji. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića
Politika

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića

Predstavnik Stranke slobode i pravde (SSP) Nenad Petrović izjavio je danas da više od 30.000 Voždovčana deset godina sluša lažna obećanja o renoviranju ambulante Doma zdravlja Voždovac na Banjici koji se raspada, pa zdravstveni radnici angažovanje u toj ustanovi doživljavaju kao kaznu, a pacijenti u nju idu samo kada moraju. Na ovu izjavu usledila je oštra reakcija.

20.05.2024

22:40

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš
Politika

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš

Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš na uskraćivanje prava na rad zaposlenima i egzistenciju celokupnog srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini kako stoji u Rezoluciji 1244, ili je repetirana puška u radnike banke (osim pravog naziva - oružana pljačka) za Kurtija i njegove mentore normalna stvar za dopunu fajla o realizaciji uslova za ulazak u svet prava i demokratije, izjavila je danas predsednica Skupštinskog odbora za KiM Danijela Vujičić povodom zatvaranja Poštanske štedionice na KiM

20.05.2024

22:21

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija