• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.11.2023

14:05

Poznati srpski biznismen "bacio oko" na Superligaša!

AP/Photo

Fudbal

Poznati srpski biznismen "bacio oko" na Superligaša!

Podeli vest

Čuveni srpski biznismen Milan Mandarić specijalni je gost na "Čika Dači" gde gleda Radnički u meču sa Novim Pazarom.

Prema saznanjima "Mocart sporta", srpski biznismen koji živi u Sjedinjenim Američkim Državama je već neko vreme u kontaktu sa direktorima kluba iz Kragujevca, Slavkom Perovićem i Igorom Konatarom.

Foto: AP/Photo

Mandarić kao vlasnik Olimpije iz Ljubljane

Mandarić, koji je tokom karijere ulagao i bio vlasnik mnogih poznatih klubova, izrazio je interesovanje za ulaskom u šumadijski tim, ali još uvek nije precizirano u kom obliku. Da li će biti samo investitor, sponzor ili će preuzeti čitav klub i postati novi vlasnik, ostaje da se utvrdi.

Bilo kako bilo, on je danas ugošćen u svečanoj loži i po prvi put će gledati Radnički koji pod Feđom Dudićem igra sjajno.

Kragujevčani su, nakon nešto slabijeg starta sezone, u poslednjih pet mečeva upisali četiri pobede i tako se našli na devetoj poziciji Superlige sa istim brojem bodova kao i Voždovac - 18. Izborili su plasman u osminu finala Kupa Srbije, a takođe u svojim redovima imaju mnoštvo mladih igrača koje razvijaju u budućnost srpskog fudbala.

Foto: AP/Photo

Mandarić i Dragan Stojković Piksi

Uzevši sve to u obzir, ne bi trebalo da čudi što je preiskusni Mandarić odabrao baš Kragujevac kao potencijalni sledeći projekat.

Poznati biznismen je u posao vlasništva klubova ušao sa američkim klubovima, nakon čega je bio deo vlasničkog odbora belgijskog Standarda i Šarlroe. Odatle se uputio u francusku, gde je radio sa Nicom, da bi početkom 2000-ih kupio Portsmut i uveo ga u Premijer ligu. Dopalo mu se u engleskoj pa je novac uložio i u Lester, čiji je bio vlasnik, a potom i Šefild Venzdej. Poslednji klub kojim je rukovodio Mandarić bila je Olimpija iz Ljubljane, koju je napustio prošle godine.

Kako stvari stoje, izgleda da je konačno na red došla i Srbija, uprkos spekulacijama da je Gorica iz Slovenije na pragu prelaska u Mandarićevo vlasništvo.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija