• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

29.03.2024

22:31

Crveno-belima izmakao trijumf u Madridu! Zvezda ispustila plus 16!

EPA Images

Crvena zvezda

Crveno-belima izmakao trijumf u Madridu! Zvezda ispustila plus 16!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde večeras su posle velike borbe izgubili u Madridu od Reala sa 101:94 (20:21, 24:26, 28:28, 29:19) u 32. kolu Evrolige.

Crveno-beli bili su na pragu velikog iznenađenja, jer su tokom većeg dela meča bili ravnopravan rival i čak vodili, ali na kraju nisu imali snage za španskog velikana, koje je na iskustvo, ali uz malu pomoć sudija rešio meč u svoju korist. 

Izabranici Janisa Sferopulosa tako su upisali i 21. poraz u elitnom takmičenju, uz 11. trijumfa. S druge strane, Madriđanima, koji su ubedljivi lideri na tabeli, ovo je 26 pobeda uz samo šest poraza. 

Zvezdi nije pomogla ni fantastična partija Nemanje Nedovića i njegovih 30 poena, kao i Adama Hange koji je meč završio sa 22 poena. Zanimljivo, samo njih dvojica su bila dvocifrena u redovima crveno-belih. Na drugoj strani, "kraljeve" su do trijumfa predvodili Džanan Musa sa 28 i Mario Hezonja sa 20 koševa. 

Foto: EPA Images

 

I jedni i drugi su rasterećeno ušli u meč. Crveno-beli su odavno izgubili šansu za plasman za doigravanje, dok su Madriđani kao prvi na tabeli sigurno učesnici plej-ofa. 

Klub sa Malog Kalemegdana stigao je u špansku prestonicu bez Miloša Teodosića, koji je zbog mučnine ostao u Beogradu. Ipak, to nije smetalo izabranicima Janisa Sferopulosa da pruže veliki otpor daleko jačem rivalu.

Zvezda je izuzetno motivisano ušla u meč sa "kraljevima", od prvog minuta raspoloženi su bili Adam Hanga i Dalibor Ilić, pa je srpski tim poveo sa 10:5. Na drugoj strani, Real je posle uspavanog početka uhvatio ritam, prvenstveno je iskoristio pad u igri crveno-belih i stigao do vođstva 20:13. Međutim, nisu se dali crveno-beli i na krilima razigranog Nemanje Nedovića, vratili se potpuno u igru i čak dobili prvu četvrtinu u svoju korist - 21:20. 

Foto: EPA

 

Nastavila je Zvezda u istom ritmu, odličnom odbranom mučili su Madrđane, dok su se u napadu strpljivom igrom držali u egalu. Očekivano, kvalitetniji i jači Real se odlepio u jednom trenutku na šest razlike, ali nisu odustajali Beograđani. Pre svih nezuastavljiv je bio Nedović i trpao koš protivnika, a priključili su mu se Smart i Mitrović, pa je Zvezda na odmor otišla sa tri poena viška - 47:44. 

Fantastičnu treću četvrtinu crveno-belih najaviio je Adam Hanga trojkom već u prvom napadu. Na njegove poene nadovezao se i Nedović, pa je Zvezda ekspresno otišla na prvu dvocifrenu prednost 59:49. Pokušao je Ćus Mateo da tajm-autom prekine fantastičnu partiju rivala. Ipak, nastavljena je Zvezdina rapsodija, koja je zatrpavala koš protivnika do maksimalnih plus 16 (70:54). Delovalo je da je Real u tim trenucima grogiran i na konopcima. Ipak, "kraljevi" kao da su se tada naljutili. 

Španski velikan tada je ubacio u šestu brzinu i počeo da topi prednost Beograđana, koji su bespotrebno ušli u nervozu i greške i omogućili protivniku da pred istek poslednje deonice priđe na samo pola koša razlike. Ipak, da Zvezda pred poslednju četvrtinu uđe mirnije pobrinuo se Hanga i pogodio uz zvuk sirene za 75:73. 

Foto: EPA Images

 

Crveno-beli su odlično otvorili poslednju etapu i serijom od 7:0 odbili nalet Reala. To je bilo kratkog daha, skupoceni tim Madriđana, uzvratio je istom merom i prvi put stigao do vođstva posle druge četvrtine. Ipak, nije se predavala Zvezda, pa je u poslednjem minutu usledio šuterski obračun. Prvo su crveno-beli trojkom Ilića, a potom i Hange od tablu vratili vođstvo na 93:89.

Uzvratio je na drugoj strani, Hezonja istom merom. Imala je Zvezda dva napada da se odlepi i možda reši meč u svoju korist, ali to nije iskoristila što je Real kaznio. Doduše, imali su domaćini i veliku pomoć sudija, koji su u prelomnim trenucima navlačili na stranu domaće ekipe. Prvo je Tavares sa bacanja pogodio, a onda je i Hezonja zakucao nakon jedne izgubljene lopte crveno-belih, posle čega je sve bilo rešeno. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front! (VIDEO)
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front! (VIDEO)

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija