• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

18.04.2024

18:07

Zvezda završava bombastično pojačanje iz Španije! Bivši NBA as na pragu Malog Kalemegdana!

EPAIMAGES

Crvena zvezda

Zvezda završava bombastično pojačanje iz Španije! Bivši NBA as na pragu Malog Kalemegdana!

Podeli vest

Sami Odželeje nalazi se na radaru crveno-belih, prenosi poznati grčki novinar Hristos Harpidis.

Sve je izvesnije da će beogradski večiti biti učesnici Evrolige i naredne sezone bez obzira na ishod plej-ofa ABA lige. Zbog toga, u oba tabora već ozbiljno rade na jačanju igračkog kadra za iduću takmičarsku godinu, a budući da je Zvezda ove sezone potpuno podbacila, jasno je da crveno-bele očekuje mnogo posla. 

Navijači se nadaju povratku Nikole Kalinića, već neko vreme se šuška da Zvezda pregovara sa iskusnim srpskim reprezentativcem. Za to vreme, na Malom Kalemegdanu uporedo rade na angžmanu još jednog krilnog košarkaša. Kako prenosi grčki novinar Hristos Harpidis na meti srpskog šampiona je - Semi Odželeje iz Valensije. 

 

 

Iskusni krilni centar sa pozamašnim NBA iskustvom ostavio je dobar utisak u Valensiji ove sezone. Budući da "slepi miševi" gotovo sigurno neće biti učesnici elitnog takmičenja naredne godine, Odželeje je rešen da promeni sredinu. Pominjao se Nigerijac i kao potencijalno pojačanje Barselone i to u slučaju da Nikola Kalinić napusti Kataloniju. 

Odželeje je prošle sezone sa Valensijom potpisao ugovor na dve godine, zbog čega će Zvezda verovatno morati da plati i određeno obeštećenje. Naravno, postoji mogućnosti i da je nekadašnji košarkaš Bostona, Milvokija i Klipersa zaštitio svoje interese i zahtevao raskid ugovora ukoliko "slepi miševi" ne budu bili deo Evrolige i naredne godine. 

Foto: EPAIMAGES

 

Sami Odželeje je tri godine proveo na Djuk Univerzitetu pre nego što je 2017. godine izabran kao 37. pik od strane Bostona. Četiri sezone je Nigerijac nastupao za Seltikse, potom je kratko igrao u Milvokiju i Klipersima pre nego što je 2022. godine pojačao Virtus iz Bolonje. 

Ove sezone je Odželeje je bio jedan od najboljih igrača Valensije, u Evroligi je prosečno beležio 13,3 poena i 4,4 skoka na 27 utakmica. U ACB ligi prosek mu je nešto "slabiji" pošto je imao 12,5 poena, te 3,9 skokova po meču. 

Posebno raspoložen je bio upravo protiv Crvene zvezde kada je na meču u Valensiji postigao 17 poena, uz šest skokova. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda
Politika

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda

U pokušaju da pred grčkim i srpskim narodom i širom evropskom javnošću drsko prikrije inkriminišuće činjenice o eklatantnim prekršajima režima premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, izvestilac Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za prijem tzv. Kosova Dora Bakojani je preduzela još jedan sramotan korak, izjavio je danas ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

01.05.2024

18:11

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!
Politika

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!

Danas je mandatar nove Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predstavio svoj program i buduće članove Vlade. Sastav Vlade je fantastičan. Svi poslanici su pre početka sednice dobili Program mandatara Miloša Vučevića. Izvanredni i detaljni Program g. Vučevića se proteže na 65 strana, a ja ću izdvojiti ono što se meni čini najvažnijim. Sa ogromnim zadovoljstvom ću glasati za izbor nove Vlade koju predlaže mandatar Miloš Vučević.

01.05.2024

17:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"
Istraga u toku

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"

Telo Dejana P. (33) pronađeno je u zapaljenom automobilu u avgustu prošle godine u Majdanpeku. Iako se najpre mislilo da je nastradao u saobraćajnoj nesreći, tri meseca nakon istrage otkriveno je da je Dejan zapravo ubijen, a pojavile su se sumnje da je u zločin umešana njegova supruga Slađana P. (25) i dvojica mladića - S. M. (25) i maloletnik (17).

01.05.2024

16:18

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15