• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.12.2023

11:06

(ANKETA) Zvezdo, kako dalje? Crveno-beli kod kuće i na strani nisu ista ekipa

Starsportphoto

Crvena zvezda

(ANKETA) Zvezdo, kako dalje? Crveno-beli kod kuće i na strani nisu ista ekipa

Podeli vest

Tim Janisa Sferopulosa bio blizu preokreta u "Fonteti", ali utisak je da ga ne bi ostvario da je meč trajao još "tri dana".

Nikako ne ide košarkašima Crvene zvezde na gostovanjima ove sezone! Tim Janisa Sferopulosa sinoć je u Valensiji poražen sa 85:81 u 12. kolu Evrolige i to mu je šesti neuspeh na isto toliko mečeva na strani od starta sezone u elitnom takmičenju.

Pre Valensije, Zvezdu su dobijali Žalgiris, Virtus, Partizan, Barselona i Olimpijakos u svojim dvoranama. Ako je za prvih pet donekle i bilo očekivano da sruše crveno-bele, protiv Valensije to je bila sjajna šansa za brejk. Popularni "slepi miševi" bili su u seriji od pet evroligaških poraza, u lošoj šuterskoj formi, slabo guraju i u prvenstvu Španije i opet - dovoljno su imali snage da sruše Zvezdu.

Crveno-beli, otkako igraju Evroligu, nikad ovoliko loši nisu bili na gostovanjima. U svakoj od prethodnim sezonama tim sa Malog Kalemegdana pobedio je barem jednom u prvih šest mečeva na strani, ali to nije slučaj ove sezone.

Foto: EPA

 

 

Navijače je prilično iziritirala utakmica u Valensiji i to zbog više faktora. Prvo poluvreme bilo je za zaborav, jer Zvezda nije imala potrebnu energiju u napadu, promašivali su se otvoreni šutevi, a odbrana je bila mekana i vrlo neorganizovana.

Drugo poluvreme, naročito treća četvrtina, bio je model kako bi ekipa trebalo da igra. Međutim, čak i kada je Zvezda prišla na 62:61, velika većina navijača unapred je znala šta sleduje - serija poena protivničkog tima. Tako je bilo i u finišu kada je Nemanja Nedović na minut pre kraja izjednačio na 81:81. Ni tada tim Janisa Sferopulosa nije delovao kao onaj koji će izaći kao pobednik. Usledila su četiri poena "slepih miševa", promašene trojke Miloša Teodosića i Rokasa Gedraitisa i tu je bio kraj nadanja.

Foto: Starsportphoto

 

 

Zvezda je trenutno na skoru od četiri pobede i osam poraza. Daleko manje od onoga što se očekivalo. Podsetimo, pred start sezone najavljivao se napad čak i na fajnal for, ali od toga, kako sada stvari stoje, crveno-beli su jako daleko. Da stvar bude još gora, sutra (20.30, Sport klub 1) gostuje zahuktaloj Baskoniji, koju predvodi čovek koji odlično poznaje Beograđane, Duško Ivanović. Iskusni Crnogorac dobio je otkaz u Zvezdi početkom sezone i nema sumnje da će imati motiv više da zabeleži trijumf.

Zbog svega navedenog, navijači se s pravom pitaju gde će Zvezda završiti na kraju sezone u Evroligi, odnosno, da li uopšte poseduje potencijal da uđe u seriju pobeda, koja joj je preko potrebna kako bi bila konkurentna za vrh tabele.

Anketa

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Trener u šoku zbog Jokića! To nikada nisam video!
NBA

Trener u šoku zbog Jokića! To nikada nisam video!

Nije as Denvera Nikola Jokić bio na prepoznatljivom nivou u večeri za nama. Poraženi su Nagetsi od LA Klipersa sa 111:102, a trener Majkl Meloun bio je iznenađen činjenicom da je njegov pulen promašio više šuteva nego ikada od kada je u njegovom timu.

07.12.2023

09:45

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je danas da ga je predsednik Vlade Republike Gabon Rejmond Ndonga Sima obavestio da Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici o kojoj će se raspravljati u Ujedinjenim nacijama i zahvalio se Gabonu zbog toga što u potpunosti, priznaje teritrijalnu celovitost i suverenitet Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

20.05.2024

12:55

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!
Politika

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!

Na žalost i na strahotu svih normalnih i mislećih građana Srbije, događa se upravo ono na šta smo upozoravali kada smo govorili o nekontrolisanoj agresiji i mržnji koje širi opozicija, upozorava Dejan Bulatović, poslanik na listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

20.05.2024

12:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Poslednji put sam ih video kod deponije, tu ima potok i cev! Ko zna šta su....": On je video Dankine ubice, i za Informer otkrio jezive detalje
Hronika

"Poslednji put sam ih video kod deponije, tu ima potok i cev! Ko zna šta su....": On je video Dankine ubice, i za Informer otkrio jezive detalje

Od male Danke Ilić(2) koja je 26. marta nestala u Banjskom Polju, već dva meseca nema ni traga ni glasa. Policija je prečešljala svaki pedalj ovoga kraja. Urađena su veštačenja predmeta uzetih iz automobila kojima je udarena devojčica kao i predmeti iz porodične kuće Dejana Dragijevića iz Zlota , osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić.

20.05.2024

09:14

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija