• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.11.2023

11:23

Terzić: Bahar će biti šampion, možemo da zaradimo 70 miliona evra na igračima

Starsportphoto

Crvena zvezda

Terzić: Bahar će biti šampion, možemo da zaradimo 70 miliona evra na igračima

Podeli vest

Trener Crvene zvezde Barak Bahar ostaje u klubu i biće šampion Srbije, poručio je generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić.

Gostujući na televiziji "Prva", on se dotakao statusa Baraka Bahara, ali i mnogih drugih tema. Istakao je da Zvezda ima moćan tim, za koji u ovom trenutku ima ponude u vrednosti od 70 miliona evra.

- Trener ostaje. On će sigurno napraviti rezultate i to će amortizovati negativne kritike na njegov račun. Trebalo mu je vremena da shvati šta je Liga šampiona, a šta Superliga, ali osvojiće titulu. Kad vodite Crvenu zvezdu, morate da budete spremni na kritiku. Nikad navijači neće prestati da imaju nerealna očekivanja. I kad dođe Bajern i videćete sad kad dođe Mančester siti, očekivaće se da se pobedi. Pa da je pre deset godina neko rekao da će Zvezda igrati Ligu šampiona, ljudi bi rekli da je to naučna fantastika. A mi smo ove godine vodili na poluvremenu na "Itihadu". Sa Lajpcigom smo imali po poluvreme u kojem smo bili bolji. To je veliki napredak. Čitajući dežurne kritičare, deluje da je Srbija ksenofobična zemlja, što mi jako ne prija. Srbija je uvek imala široko srce i prihvatala i stranca i u muci i u dobru i u zlu. Kad vidim tako nekad neke natpise, ali i trenere i kritičare, ne rade ništa 20 godina, samo kritikuju. Kao smeta stranac. Pa pogledajte Milan - Inter, nema Italijana na terenu - kaže Terzić.

Foto: Starsportphoto

 

Crveno-beli su i dalje u mogućnosti da se iz grupe G Lige šampiona u konkurenciji sa Mančester sitijem, Lajpcigom i Jang bojsom plasiraju u osminu finala Lige Evrope. Terzić naglašava da bi trebalo biti zadovoljan, jer Zvezda sada za klasu bolje izgleda nego što je izgledala u Ligi šampiona pre pet godina. 

 

Terzić: Bravo za Partizan

Trener Partizana Igor Duljaj odlično je namestio ekipu, poručio je direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

- Moram da pohvalim Partizan. Izgleda mnogo bolje nego što sam mislio da će izgledati. Kad su izgubili od onih anonimusa u avgustu, mislio sam da tu nema sreće. Moram da pohvalim trenera Igora Duljaja, Partizan izgleda dobro. Ipak, Zvezda je za klsu bolja i verujem da ćemo biti šampioni - zaključio je Terzić. 

 

- Ja sam zadovoljan kako Zvezda izgleda, dosta je napredovala. Mi smo 2018. i 2019. godine primali po mnogo golova. U dva meča protiv Bajerna i Totenhema smo imali gol razliku 18:0. Sad smo sad investirali naš novac. Neki kažu potrošili, ali to nije potrošeno, to je investirano. Sad imamo razgovore i ponude za više od 70 miliona evra kad bismo rasprodali sve igrače. Prodaćemo nekog, jer imamo mnogo igrača. Uradićemo sve što je u našoj moći da pobedimo u Bernu. Kako se namešta situacija, možda i remi bude dovoljan za evropsko proleće, ali Crvena zvezda uvek ide na pobedu - objašnjava direktor crveno-belih.

Za razliku od Lige šampiona, u Superligi Zvezda kaska šest bodova za vodećim Partizanom. Problem su klubu sa "Marakane" potrebna dva različita tima za dva takmičenja, jer se igra drugačije. 

- Možda smo se malo okrenuli Ligi šampiona, a potcenili smo domaće prvenstvo. Iz razloga što narod očekuje više, očekuje da budemo konkurentni u Evropi. Tako smo i pakovali tim, da bude brz, fizički dominantan. Možda je i apsurd što bolje izgledamo u Ligi šampiona nego u našoj domaćoj trakalici ligi. Moramo da se vratimo domaćem prvenstvu, na neka druga podešavanja i osvojimo titulu. Mi imamo igrače koji su naučeni da igraju našu ligu, gde se ne zahtevaju atletska nadmoć, brzina, snaga, nego kreativnost, lucidnost. Protiv Zvezde svi stanu u šesnaesterac, pa mora na malom prostoru da se pokaže majstorstvo. Tako da nam trebaju dva tima, za Evropu i Superligu. Imamo još šest utakmica u polusezoni, cilj je da uzmemo sve bodove. Imamo šest bodova zaostatka za najvećim rivalom, ali imamo i tri derbija i najbolji tim, nemam dilemu da ćemo biti šampioni. - ističe Terzić. 

Foto: Starsportphoto

 

On je ponovio reči predsednika države Aleksanda Vučića da ne bi trebalo imati nerealna očekivanja od Zvezde, jer ne može da se bori u Ligi šampiona sa onima koji vrede mnogo više od nje. 

- Jako mi je drago što je predsednik poručio ljudima da ne poistovećuju fudbal i košarku. Nigde u Evropi država ne ulaže i košarku kao u Srbiji. Fudbal je otišao u galaksiju zbog tv prava, sponzora, klubovi vrede preko milijardu. Mnogi kažu da Zvezda nije nivo Lige šampiona. Nije lako igrati, ali ne možemo da se odreknemo mogućnosti da igramo Ligu šampiona, iako bi lakše bilo igrati Ligu Evrope - zaključio je Terzić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

'Svedoci smo mnogih užasa' - Svetlanina ispovest: Videla sam kako muče mog strica, ostavljaju ga da se bori za život!
Politika

'Svedoci smo mnogih užasa' - Svetlanina ispovest: Videla sam kako muče mog strica, ostavljaju ga da se bori za život!

U Njujorku se danas, u organizaciji Stalne misije Republike Srbije pri Ujedinjenim nacijama, održava panel diskusija „Mi govorimo, jer oni ne mogu - glasovi koje treba čuti“- svedočanstva svedoka i žrtava rata u BiH. Nakon Dušanke Stanić i njena sestra Svetlana, koje je takođe bila zatvorena u koncetracionim logorima, svedočila je o svom iskustvu.

22.05.2024

17:16

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Uspešno održana konferencija Lepota žene!
Moda i lepota

Uspešno održana konferencija Lepota žene!

Konferenciju "Lepota žene" drugu godinu za redom organizovala je agencija "Advertising Solutions", na čelu sa Natašom Vulin. Tokom celodnevnog programa, 21. maja, u prostoru Jugoslovenske kinoteke govorilo se o ženama kroz prizmu zdravlja, snage, pobede i lepote.

22.05.2024

16:37

Džet set

Srbija