• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.11.2023

06:20

Na današnji dan: Zvezda ostvarila najubedljiviju pobedu protiv Partizana! (VIDEO)

Printscreen You Tube

Fudbal

Na današnji dan: Zvezda ostvarila najubedljiviju pobedu protiv Partizana! (VIDEO)

Podeli vest

U dosadašnjoj istoriji večitih derbija meč odigran na Marakani 17. novembra 1968. godine ostaće zapisan zlatnim slovima.

Crvena zvezda je pobedila 6:1 i ostvarila najubedljiviju pobedu nad Partizanom u istoriji večitih derbija.

Meču je prisustvovalo 25.000 gledalaca iako se igarlo po kiši, mada je to tada bila solidna poseta.

Strelci su bili:  1:0 Ostojić 16′, 2:0 Ostojić 22′, 2:1 Katić 25′, 3:1 Pavlović 49′, 4:1 Antonijević 53′, 5:1 Ostojić 60′, 6:1 Džajić 88′.

Za Zvezdu su igrali: Dujković, Đorić, Krivokuća, Pavlović, Dojčinovski, Klenkovski, Antonijević, Ostojić, Lazarević, Aćimović, Džajić, trener je bio Miljanić.

A za Partizan: Ćurković, Bajić, Čičić, Radaković, Rašović, Budišić, Prekazi, Kovačević, Katić, Tošić, Đorđić(Olarević), a vodio ih je Bobek.

Teren je bio vrlo klizav, što je fudbalerima maksimalno otežavalo kontrolu lopte, a na tribinama je bilo mnoštvo kišobrana.

Zvezda se u takvoj situaciji mnogo bolje snašla. Od početka je imala inicijativu, igrala maštovitije, organizovanije i zrelije, sa jasnim ciljem. Sa druge strane crno-beli su bili smušeni na terenu i pokušavali su individualnim akcijama da urade nešto više, što nije donelo rezultat.

U redovima šampiona blistao je Jovan Aćimović, koji je bio najbolji akter derbija, zatim trostruki strelac Stevan Ostojić, pa Dragan Džajić, Kiril Dojčinovski, Miroslav Pavlović i Petar Krivokuća. Sa druge strane je samo golman Ivan Ćurković bio na nivou i pored šest lopti u mreži i donekle Mane Bajić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija