• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.11.2023

13:48

Lajpcig? Navijački - 2:1, realno - 1:1! Grof: Zvezda će biti šampion Srbije! (VIDEO)

Masha Bandjur

Crvena zvezda

Lajpcig? Navijački - 2:1, realno - 1:1! Grof: Zvezda će biti šampion Srbije! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde dočekaće večeras (Arena 1 premijum 21.00) Lajpcig u 4. kolu Lige šampiona, a nekadašnji trener crveno-belih Miodrag Grof Božović (55) gostujući na Informer TV izneo je svoje prognoze.

Popularni Grof je vodio Crvenu zvezdu od 2015. do 217. godine. Tokom dve sezone provedene u Ljutice Bogdana, ekipa pod crnogorskim stručnjakom je osvojila jedan šampionat Srbije.

Još uvek pomno prati zbivanja na "Marakani" i Zvezdinu borbu sa gigantima u Ligi šampiona. Gostujući na Informer televiziji, pred večerašnji okršaj ukazuje na ogromnu prednost koju predstavlja domaći teren.

Foto: Masha Bandjur

Miodrag Božović u studiju Informera

- Od utakmice očekujem pun stadion, to je sigurno. Crvena zvezda na "Marakani" može da pobedi bilo koga. Očekujem amtosferu za pamćenje - započeo je Božović razgovor na Informer TV.

Potom je podsetio na nešto slabiju formu crveno-belih i istakao nekonstantan sastav pred svaki meč kao i mnoštvo novih igrača, kao neke od razloga nešto slabije igre Zvezde.

- Vlada svojevrsna nestabilnost u ekipi. Razlog tome je što Zvezda ima potpuno novi tim, a i trener je nov. Treba vremena da se tu uspostavi sistem, a toga u Crvenoj zvezdi nema... očekuju se rezultati. Crvena zvezda svaki meč započinje u drugačijem sastavu i teško je tako uspostaviti neki ritam ili filozofiju igre. Ne možete predvideti sa kojim fudbalerima će Bahar započeti utakmice. Međutim, za sve to biće dovoljna pobeda večeras koja će vratiti tim na pobednički kolosek i povratiti optimizam - objasnio je Božović.

Rođeni Mojkovčanin najčešće je živeo i radio u Rusiji, pa je itekako upoznat sa trendom svetskog fudbala u vidu stranaca u timu, a pohvalio je izbor Crvene zvezde da na klupu postavi Baraka Bahara.

 

Foto: Masha Bandjur

 

 

- Trend svetskog fudbala je takav. Niko ne igra sa domaćim igračima, već svi kupuju i prodaju. Ogroman je to biznis. Vrlo je teško napraviti igrače u vašoj školi koji će moći da doprinese velikim izazovima u prvom timu. Zvezda je jedan od timova koji najviše prihoduje od prodaje svojih igrača. Ovoga leta su napravili dobar posao. Doveli su trenera na vreme koji zna da igra Ligu šampiona - rekao je Grof.

Foto: Starsportphoto

Barak Bahar - na "staklenim nogama"

U nastavku se dotakao poslednja dva pojačanja Šerifa Ndiajea i Hvanga, za koje smatra da su kasno došli i da nisu ispunili visoka očekivanja.

- Od Hvanga se baš mnogo očekivalo, ali ne igra na očekivanom nivou. Ndiaj nije tip napadača kakav treba Crvenoj zvezdi. On je radnik, borac, a Zvezdi treba strelac, tehničar. Zbog svog stila igre neće pobrati mnogo simpatija "delija" - istakao je Božović.

Upitan je i da iznese svoje predviđanje konačnog rezultata, kao i odgovor na anketu koju je Informer sproveo, "Ko će biti Pavkov protiv Lajpciga?" 

- Onako, navijački, rekao bih 2:1, a ako govorimo realno... 1:1. Što se tiče heroja Zvezde, vidim Olanjinku kao kandidata. On bi svojom energijom mogao mnogo da doprinese - objasnio je Božović i za kraj se osvrnuo na stanje u Superligi Srbije gde crveno-beli zaostaju šest bodova za vodećim Partizanom.

 

Foto: Starsportphoto

Grof veruje u njega - Piter Olanjinka

- Mislim da neće biti problema u domaćem prvenstvu. Prednost Partizana od šest poena je ništa, lako dostižno. Nemam sumnje da će trofej ponovo na "Marakanu" - zaključio je stručnjak rodom iz Mojkovca.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Otac male Angeline ubijene u "Ribnikaru" poručio: Dobročinstva se čine u tišini! Ovako nam je Šapić od prvog dana svima pomagao!
Društvo

Otac male Angeline ubijene u "Ribnikaru" poručio: Dobročinstva se čine u tišini! Ovako nam je Šapić od prvog dana svima pomagao!

Anđelko Aćimović, otac ubijene devojčice Angeline, učenice OŠ "Vladislav Ribnikar", za medije je ispričao, nakon tragičnog događaja 3. maja prošle godine, kada je u toj školi učenik K.K. ubio devetoro učenika i čuvara, tadašnji gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić među prvima pružio pomoć i to, kako je istakao, u tišini, kako se dobra dela i čine, iako su ga javno mesecima nakon toga napadali zbog navodnog nereagovanja.

18.05.2024

17:34

Mali: U Beogradu će se narednih godina izgraditi ili obnoviti šest muzeja
Društvo

Mali: U Beogradu će se narednih godina izgraditi ili obnoviti šest muzeja

U narednih nekoliko godina u Beogradu će biti izgrađeno ili rekonstruisano šest muzeja, izjavio je danas prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali koji je sa ministrom kulture Nikolom Selakovićem kod zgrade stare Glavne železničke stanice predstavio nove muzeje koji će biti izgrađeni ili rekonstruisani u Beogradu.

18.05.2024

16:32

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12