• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.10.2023

14:04

Kraj na "Čika Dači"! Pobeda Zvezde, ali čeka se odluka za zelenim stolom!

Starsportphoto

Crvena zvezda

Kraj na "Čika Dači"! Pobeda Zvezde, ali čeka se odluka za zelenim stolom!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas u Kragujevcu ekipu Radničkog rezultatom 4:3 (3:2) u meču 11. kola Superlige Srbije.

Međutim, duel u Kragujevcu bi mogao da bude službeno registrovan 3:0 u korist Crvene zvezde zbog administrativne greške Kragujevčana.

Na početku drugog poluvremena u igru je ušao Milan Vidović, koji nije bio u zvaničnom zapisniku pre početka utakmice.

On je ušao u igru umesto Andrije Radovanovića. Vidović je proveo na terenu 23 sekunde, a posle intervencije sa klupe Crvene zvezde utvrđeno je da se radi o propustu domaćeg tima. Posle nekoliko minuta konfuzije na terenu u igru je ušao Vladimir Tomović.

Član 61. stav sedam Takmičarskog pravilnika navodi da će utakmica biti registrovana službenim rezultatom 3:0 (par-forfe) ako jedan klub u ovom slučaju Radnički nastupi sa igračem, koji nije bio upisan u zapisnik pre početka utakmice.

Radnički (K) - Crvena zvezda 3:4 (2:3)

Grad: Kragujevac Stadion: Čika Dača Gledalaca: 10.000 Sudija: Novak Simović Strelci: Gluščević 21, Činedu 38, Zorić 90+3 - Olanjinka 29, 33, Ivanić 44, 67 Žuti karton: Sali, Radovanović - Điga, Mijailović

Radnički (K): Leković - Popović (od 46. Jovanović), Pecelj, Zorić - Radovanović (od 49. Tomović), Gluščević (od 53. Tomić), Mitrović, Ristić - Čolović, Činedu, Sali (od 46. Bevis)

Trener: Feđa Dudić

Crvena zvezda: Glazer - Dragović, Điga, Mijailović (od 83. Milunović) - Bukari (od 68. Degenek), Hvang (od 68. Stamenić), Kanga, Ivanić (od 75. Katai), Lučić - Olajinka, Ndiaje (od 75. Kraso)

Trener: Barak Bahar

Osim toga, potrebna im je i ubedljiva pobeda, da se oporave od niza mečeva koje ili nisu dobili ili su jedva uspeli da dobiju minimalnim rezultatom. 

 

UŽIVO

DRUGO POLUVREME


KRAJ! Crvena zvezda savladala je Radnički iz Kragujevca sa 4:3, posle silne borbe i prave drame u poslednja tri minuta

93. minut: GOOOOOLLLL! Radnički smanjuje na 3:4. Luka Zorić je promešao odbranu Zvezde i savladao Glazera sa nekih desetak metara. Još tri minuta drame na "Čika Dači"

90. minut: Igraće se još šest minuta

87. minut: Na obe strane po jedna poluprilika. Kragujevčani su pokušali da zaprete iz prekida, a navijači Zvezde su očekivali bolju završnicu Olanjinke. Kao da i jedni i drugi čekaju da se meč što pre završi

83. minut: Štoper Zvezde Nemanja Milunović ulazi u igru umesto Srđana Mijailovića

79. minut: Trajala je oko 30 sekundi provera u VAR sobi da li je neko od fudbalera Radničkog igrao rukom, ali je na kraju sudija Novak Simović dao signal da se meč nastavi

75. minut: Igru su napustili Ivanić i Hvang, što znači da Bahar veruje da je ova prednost dovoljna da ne bude ugrožena. Ušli su Katai i Stamenić.

73. minut: Definitivno je pao tempo. Radnički i dalje pokušava, ali ne supeva da ugrozi Zvezdu. 

66. minut: GOOOOL: Mirko Ivanić opet fantastičnim golom donosi Zvezdi veliku prednost. Bukari ga je lepo uposlio na nekih desetak metara, odakle je ovaj uputio loptu u gol. 

65. minut: Nešto mirnij period igre, bez intenziteta koji je krasio prvo poluvreme. 

63. minut: Radnički uporno napada već nekoliko minuta, mada svaki pokušaj završava neuspešno. Lopta je sad ostala u rukama Omrija Glazera. 

Foto: Starsportphoto

 

59. minut: Olanjinka je napravio faul nad Bevisom na ivici šesnaesterca, pa je usledio slobodan udarac za domaćina. Šutirao je Čolović, ali preko gola. 

56. minut: Ivanić je izašao sam pred Lekovića, ali je golman pravovremeno istrčao i uhvatio loptu. 

54. minut: Odolela je Zvezda pritisku Radničkog i pokušala da povuče kontru preko Lučića, ali bezuspešno. 

49. minut: Činedu se uputio na golu Zvezde, ali ga je Điga oborio i dobio žuti karton. 

48. minut: Zabuna oko izmena. U igru je ušao Miloš Vidović kojeg nema u protokolu, a kad su to shvatili, morao je da napusti igru. Na terenu je proveo nekoliko sekundi. 

46. minut: Počelo je drugo poluvreme. 

POLUVREME

45. minut. Kraj prvog poluvremena. 

44. minut: GOOOOL: Mirko Ivanić donosi Crvenoj zvezdi novo vođstvo. Sam je prošao kroz protivničku odbranu i gurnuo loptu u mrežu. 

41. minut: Crvena zvezda vrši ozbiljan pritisak da dođe do novog gola. Opet je po levoj strani probio Lučić, dodao loptu do Hvanga, ali je ovaj gađao Lekovića pravo u ruke. 

38. minut: GOOOOL: Džofri Činedu donosi izjednačenje Radničkom. Jedna od uzbudljivijih utakmica od početka šampionata. 

33. minut: GOOOOL: Olanjinka. Sve je uradio kako treba mladi Vladimir Lučić. Došao je ispred gola, svi su počeli da se grupisu oko njega, a on je našao prazan prostor i dodao Olanjinki. Napadač je za četiri minuta doneo preokret Zvezdi. 

29. minut: GOOOOL: Crvena zvezda je izjednačila golom Ptera Olanjinke. Dobru loptu u peterac ubacio je Bukari, ona je stigla do Ndiajea, koji je asistirao Olanjinki. Ovaj je lako matirao golmana i doneo izjednačenje gostima.

Foto: Starsportphoto

 

24. minut: Zvezda vrši ozbiljan pritisak na gol protivnika. 

21. minut: GOOOOOL. Vodi Radnički golom Gluščevića od 21. minuta. Kažnjena je Zvezda za to što nije uspela da materijalizuje fantastičnu priliku, a na drugoj strani Radnički nije odustajao od svoje ideje. Gluščević je udarcem sa desne strane imao ispred sebe samo Srđana Mijailovića, ali ga je lako prevario, šutirao u dalji ugao i matirao nemoćnog Glazera. 

16. minut: Najbolju priliku na imala je Crvena zvezda. Lučić je povukao loptu po levoj strani. Dodao je do Bukarija, a ovaj vratio ka Hvangu. Nastavili su ga kombinuju sa Ivanićem, koji je sjajno po desnoj strani mlatene ušetao u ravni sa golom. Dodao je loptu ispred samog gola, a u gužvi Ndiaje nije uspeo da je ugura u mrežu. U dva navrata činilo se da lopta prelazi gol liniju, ali to se nije desilo. 

Foto: Starsportphoto

 

11. minut: Slobodan udarac za Crvenu zvezdu izveo je Hvang, ubacio je loptu u peterac, a neko ju je u gužvi zakačio i gađao preko gola Stojana Lekovića. 

5. minut: Pobegao je Matija Gluščević sa željom da da gol, ali ga je Srđan Mijailović srušio na nekih deset metara od šesnaesterca i dobio žuti karton. Ujedno, bio je slobodan udarac za domačćina, šutirao je Vajdi Sahli, a Glazer je uhvatio loptu. 

2. minut: Tek što je počeo meč, imao je šansu Radnički da povede. Stefan Čolović je jako brzo stigao ispred gola Omrija Glazera, ali je Izraelac lepo zatvorio taj ugao. 

1. minut: Utakmica je počela. 

 

 

14:43: Radnički je 15. na tabeli i ima samo dve pobede u prvenstvu, ali je olakšavajuća okolnost što ih je ostvario u poslednja tri kola, tako da polako izlazi iz krize. Trener Dudiće je stigao pre deset dana, u nadi da će prodrmati ekipu. 

14:40: Svi u Zvezdi su pod pritiskom, jer sledi dvonedeljna pauza i mnogo im je važno da pobedom okončaju ovaj ciklus, koji za njih nije bio sjajan. U poslednjih šest mečeva u svim takmičenjima, Zvezda je ostvarila samo dve pobede. 

14:28: Trener Kragujevčana Feđa Dudić ipak strahuje od srpskog šampiona, jer kaže da u Barakovom timu ima mnogo kvalitetnih pojedinca.

- Suvišno je govoriti o kvalitetima Crvene zvezde. To je ekipa koja u svom rosteru ima sijaset kvalitetnih pojedinaca u svim linijama tima, što se najbolje moglo videti na poslednjoj utakmici sa Jang bojsom, u kojoj je Zvezda nakon izvršenih izmena u poslednjih pola sata igre u potpunosti preuzela terensku inicijativu i na kraju mogla do pobede. U takvim okolnostima jako je teško napraviti kvalitetan skauting, ali ćemo se potruditi da se što bolje pripremimo - rekao je Dudić. 

14.25: Trener Bakar Bahar nije čak bio raspoložen ni da govori uoči meča, kako to red nalaže.

- U ovom strašnom danu terora nad nedužnim građanima i vojnicima u mojoj zemlji - Izraelu, želim da uputim saučešće porodicama i nadam se oporavku ranjenih. Pod ovim užasnim okolnostima neću dati uobičajni intervju pre utakmice - rekao je Bahar.  

 

 

14.21: Otežavajuća okolnost za crveno-bele je što su Izrael napali palestinski teroristi i u toj zemlji je i zvanično počeo rat. Trener Zvezde Barak Bahar je Izraelac, golman Omri Glazer takođe, kao i nekoliko članova stručnog štaba. Svi oni su mislima okrenuti ka Izraelu i teško im je da se usredsrede na utakmicu. 

 

Standings provided by Sofascore

 

14. 19: Crvena zvezda nada se pobedi, kako bi držala korak za Partizanom u trci za titulu Superlige. 

14.18: Dobro došli na Informerov blog posvećen utakmici Radničkog iz Kragujevca i Crvene zvezde. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Plaćeno porodiljsko odsustvo u Srbiji među najdužim u svetu: Mnoge države nisu ni blizu tako velikodušne, evo gde nije ni plaćeno!
Društvo

Plaćeno porodiljsko odsustvo u Srbiji među najdužim u svetu: Mnoge države nisu ni blizu tako velikodušne, evo gde nije ni plaćeno!

Plaćeno porodiljsko odsustvo nije, kao što bi moglo da se učini na prvi pogled i kako bi svako zdravorazumski pomislio, zakonsko pravo svake žene na svetu. Neke zemalje garantuju zaposlenima potpuno plaćeno porodiljsko odsustvo, dok druge nude delimično plaćanje - ali neke zemlje uopšte se ne obavezuju na plaćeno porodiljsko odsustvo.

05.05.2024

14:19

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija