• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.04.2024

21:18

(UŽIVO) Hitno hapšenje u Rusiji, da li je ovo udarac za Šojgua?! Navodno uhapšen i Zalužni

Tanjug/AP

Vesti

(UŽIVO) Hitno hapšenje u Rusiji, da li je ovo udarac za Šojgua?! Navodno uhapšen i Zalužni

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 790. dan.

Mađarska zadaje udarac

Mađarska će blokirati izdvajanje EU od dve milijarde evra vojne pomoći Ukrajini dok ne dobije garancije da mađarske kompanije neće biti uvrštene na ukrajinsku crnu listu.

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto navodi da će pozicija Budimpešte ostati nepromenjena sve dok ne dobije garancije od ukrajinske strane da će prestati sa progonom mađarskih kompanija.

Mađarska vlada je prethodno više puta izjavila da neće pristati da iskoristi sledeću tranšu od 500 miliona evra iz Evropskog mirovnog fonda za pružanje vojne pomoći Ukrajini. 

Budimpešta nastavlja da blokira sredstva jer Kijev još nije dao garancije da neće neopravdano uključiti mađarske kompanije na svoju listu "međunarodnih ratnih sponzora" koju je sastavila Nacionalna agencija za borbu protiv korupcije Ukrajine.

Najveća mađarska banka, koja nastavlja da posluje na ruskom tržištu, završila je na ukrajinskoj crnoj listi, a potom je na insistiranje Mađarske uklonjena sa tog spiska. Postoji, međutim, bojazan da će se takvi incidenti ponoviti.

- Postoji, nažalost, realan rizik da se ovakve političke odluke ponovo donose, tako da smo zatražili od naših ukrajinskih kolega da delegacija njihove antikorupcijske agencije dođe u Budimpeštu na pregovore. Još čekamo da dođu - rekao je Sijarto.

Mađarski šef diplomatije je naglasio da je jedan od ukrajinskih resora za zdravstvo pokrenuo proceduru za uvođenje zabrane 14 lekova jedne mađarske farmaceutske kompanije koja nastavlja da posluje i na ruskom tržištu.

Mađarska je u decembru, podsetimo, blokirala 50 milijardi evra pomoći EU Ukrajini i to samo nekoliko sati nakon što je postignut dogovor o početku pregovora o članstvu.

 

Uhapšen i Šojguov zamenik! Šokantna vest iz Moskve, otkriveno zašto je završio iza brave!

 

Bitka za Časov Jar se nastavlja

Bitka za Časov Jar se nastavlja. Spaljena oklopna vozila i kamioni, pucanje gromova u gradu.  Snimak prikazuje uništeni oklopni automobil Kozak-7 na putu za Časov Jar.

 

 

Militanti Oružanih snaga Ukrajine žale se da ruski FPV dronovi pogađaju opremu, sprečavajući ih da uđu u grad.

 

Hitno! Zalužni je uhapšen! Zelenski se oslobađa neprijatelja dok ukrajinska vojska sprema pobunu!

 

Ukrajinski dron usmrtio civile

Ukrajinski dron izveo je napad na vozilo u kojem su se nalazili civili u području sela Mirno u Zaporoškoj oblasti. Tom prilikom su poginule četiri osobe, saopštile su operativne službe.

 

London prelazi u ratni režim! Pala odluka nakon posete Zelenskog, Sunak kaže - to je to!

 

Novo oglašavanje Stoltenberga

Severnoatlantska alijansa ne planira da menja konfiguraciju svojih nuklearnih snaga i stacionira ih na poljskoj teritoriji, saopštio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg na zajedničkoj konferenciji za novinare sa britanskim premijerom Rišijem Sunakom u Poljskoj.

Ranije je poljski predsednik Andžej Duda izjavio da je Varšava spremna da rasporedi američko nuklearno oružje na svoju teritoriju u okviru Nuclear Sharing. Duda je istakao da se o pitanju razmeštanja nuklearnog oružja „razgovaralo već neko vreme” tokom poljsko-američkog dijaloga.
 

Udarno! Uništena strana legija! Rusi ih primetili na Dnjepru, mrtve i ranjene NATO avioni prevoze u Poljsku!

 

Harkov opet na udaru!

U Harkovu opet odjeknule eksplozije, javljaju ukrajinski mediji.

 

Javio se Kadirov i prokomentarisao svoju nekrozu pankreasa! Neočekivani snimak postao hit! (VIDEO)

 

Najvažnije iz novog brifinga Ministarstva odbrane Rusije:


Prvi put je saopšteno da su ruske snage uništile lanser PVO raketnog sistema MIM-23 HAWK američke proizvodnje u zoni Specijalne vojne operacije;

Jedinice grupe „Zapad“ tokom prethodnog dana zauzele su povoljnije položaje;

Grupa snaga „Dnjepar“ u toku proteklog dana uništila je tri ukrajinske brigade;

Grupa snaga „Centar“ poboljšala je taktički položaj, odbila devet kontranapada Oružanih snaga Ukrajine;

Oružane snage Rusije uništile su ukrajinsko skladište sa dronovima 113. brigade teritorijalne odbrane Ukrajine;

Jedinice Južne grupe snaga ruske vojske poboljšale su taktički položaj duž linije fronta;
PVO Rusije je tokom prethodnog dana oborila 104 ukrajinska drona, raketu „točka-u“, 6 projektila „hajmars“ i „oljha“, četiri avionske bombe „hamer“;

Oružane snage Ukrajine izgubile su gotovo 500 vojnika u zoni odgovornosti Južne grupe snaga ruske vojske;

Jedinice Istočne grupe snaga ruske vojske zauzele su povoljnije linije,Oružane snage Ukrajine izgubile su gotovo 360 vojnika u zoni odgovornosti grupe „Centar“.
 

(FOTO) Šok! Rusi bukvalno jedu američke tenkove! Pogledajte sudbinu moćnog "abramsa"!

 

Još jedan rat u Evropi?! Hoće li svet ovo preživeti? Zastrašujuća najava: Pretvoriće nas u bojno polje!

 

Putin odlikovao ruskog reportera

Ruski predsednik Vladimir Putin odlikovao je posthumno Ordenom za hrabrost ratnog reportera lista „Izvestija“ Semjona Jeremina.

 

 

Ovo se sprema Rusiji u inat ili... Sledi radikalan preokret - šta će biti sa cenom moćnog energenta?!

 

Rusija objavila broj mrtvih plaćenika

Ministarstvo odbrane Rusije je sredinom marta saopštilo da je tokom specijalne vojne operacije u Ukrajinu došlo 13.387 stranih plaćenika, a da su ruske snage do sada likvidirale 5.962.
Najviše plaćenika dolazi iz Poljske, Gruzije, SAD, a slede Kanada, Britanija, Rumunija i Nemačka.

 

Zelenskom stigle loše vesti sa Zapada! Mora da se odrekne ovih granica: Svi su začuđeni da on i dalje insistira na tome!

 

FSB priveo državljanina Ukrajine

Federalna služba bezbednosti je privela u Lugansku državljanina Ukrajine koji je učestvovao u pripremi napada na bivšeg oficira SBU Vasilija Prozorova, nedavno u Moskvi.

Privedeni se 2021. upoznao sa agentom SBU, Ukrajinkom, koja je posle 2022. otišla da živi u Varšavu. Po njenoj naredbi privedeni je nadgledao kuću Prozorova, a u aprilu ove godine je prebacio kuriru na račun 10.000 rubalja za isporuku iz Litvanije eksplozivnog sredstva za napad.

Ranije je otkriven ukrajinski agent koji je daljinski digao auto u vazduh. Pokušaj atentata izvršen

je 12. aprila u Moskvi.

 

Milioni ljudi kreću?! Šokantan izveštaj iz Harkova! Ameri javili šta je počelo: Rusi pojačali operacije, cilj je jasan!

 

Nemačka vrši pritisak na SAD

Nemačka vrši pritisak na SAD da isporuče bar jedan dodatni sistem „patriot“ Ukrajini, prenosi Blumberg pozivajući se na izvore.

„Vlada nemačkog kancelara Olafa Šolca vrši pritisak na SAD da isporuče Ukrajini minimum još jedan sistem PVO sistem ‘patriot’“, navodi agencija pozivajući se na izvore upoznate sa situacijom.

Kako se navodi, Nemačka će ove nedelje nastaviti pritisak na evropske saveznike Kijeva, kao što su Francuska i Italija, s ciljem da te zemlje sprovedu procenu šta još mogu da isporuče Ukrajini.
 

 

Šokantne vesti iz Ukrajine! Povukla se vojska Zelenskog! Katastrofalan poraz, Rusi zaposeli ključnu tačku fronta! Posle ovog sledi...

 

Hronika specijalne vojne operacije Rusije i Ukrajini

Ruske trupe su napale neprijateljske ciljeve u Harkovu i Odesi, kao i na teritoriji DNR pod kontrolom Ukrajine. Ukrajina je ponovo pucala na Belgorod, svi ciljevi su oboreni na prilazu.

U pravcu Bahmuta, ruske trupe vode pozicione borbe u mikrookrugu Kanal na periferiji Časovog Jara. Zbog prebacivanja rezervi, Oružane snage Ukrajine uspevaju da drže liniju fronta.

Severno od Avdejevke, jurišne grupe Oružanih snaga Rusije ubrzano se kreću napred i preuzele su kontrolu nad većim delom Očeretina. U ovom trenutku, ruske snage su se učvrstile na južnoj periferiji i u centru.

Na pravcu Ugljedara marinci iz 155. brigade Oružanih snaga Rusije konačno su zauzeli Novomihajlovku. Trenutno je naselje pod potpunom kontrolom ruskih snaga, neprijatelj se povukao u rejon Konstantinovke.

 

Uzbuna na ruskoj granici! NATO je upravo uradio ovo: Aktivirano najopasnije žarište, svi očekuju da udar bude baš ovde!

 

Rusi udaraju balističkim oružjem?

U većini regiona Ukrajine, osim na zapadu zemlje, proglašena je vazdušna uzbuna, a postoji opasnost od napada ruskih snaga balističkim oružjem, saopštilo je vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine.

 

Dogorelo do noktiju! Rusija prelomila: Širimo listu ciljeva! Ova država se nudi da je Putin spali! Ako se to pojavi...

 

Bajden i Zelenski razgovarali o pomoći Ukrajini i situaciji na frontu

Američki predsednik Džozef Bajden je rekao ukrajinskom kolegi Volodimiru Zelenskom da će Sjedinjene Države pružiti značajnu, novu bezbednosnu pomoć kako bi zadovoljile potrebe Ukrajine čim Senat usvoji zakon o pomoći i on ga potpiše, saopštila je Bela kuća.

 

Kakva ludnica! Ovako hteli da sruše Putina i Rusiju?! Zapad zanemeo nakon što je plan propao: Vojno nisu mogli, već....

 

Zelenski najavio pregovore?

Volodimir Zelenski je saopštio da bi Ukrajina mogla da počne pregovore sa Rusijom o rešavanju krize.

- Pripremićemo dokument za rešavanje svih pitanja sa našom vizijom i naći ćemo pravo vreme da ga predamo neprijateljskoj strani i razgovaramo o tome sa njima - rekao je šef kijevskog režima, govoreći o mogućem rezultatu samita o Ukrajini.

Švajcarska će biti domaćin konferencije o Ukrajini 15-16. juna. Rusija ne namerava da učestvuje u ovom događaju, jer njegovi organizatori promovišu takozvanu formulu mira, koja je za Moskvu neprihvatljiva.

 

Šta ovo bi?! Cela Ukrajina u šoku! Rusi aktivirali "Volnorez"! Glavno oružje na frontu doživelo neočekivan poraz!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija