• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.04.2024

06:40

(VIDEO) Snimak obišao svet! Rusi srušili TV toranj u Harkovu! Putinove trupe odsecaju grad od ostatka Ukrajine - sprema se juriš?!

printscreen Twitter

Vesti

(VIDEO) Snimak obišao svet! Rusi srušili TV toranj u Harkovu! Putinove trupe odsecaju grad od ostatka Ukrajine - sprema se juriš?!

Podeli vest

Televizijski toranj visok 240 metara u ukrajinskom gradu Harkovu prepolovio se i pao na zemlju nakon ruskog napada, saopštili su ukrajinski zvaničnici.

Signal emitovanja je poremećen u drugom najvećem gradu Ukrajine, koji je u poslednje tri nedelje bio na meti ruskih raketa i dronova.

- U ovom trenutku postoje prekidi u signalu digitalne televizije - rekao je regionalni guverner Oleh Sinehubov.

 

 

Žrtava nije bilo jer su radnici bili u skloništima.

Napadi su usledili nekoliko sati nakon što je šef ukrajinske vojne obaveštajne službe rekao da se situacija na liniji fronta pogoršava.

 

 

Pojedini ruski vojni blogeri navode da se toranj našao na meti iz više razloga.

"Tamo su instalirani moćni repetitori za komunikaciju. Moguće je da je bio instaliran i kompleks za optičko izviđanje "Sova" koji se sastoji od nekoliko IP kamera. Sve su povezane na neuronsku mrežu koja u programu izračunava kuda leti artiljerija i brzo dobija podatke odakle su radili. Tu bi mogao da se instalira i čitav niz antena repetitora sistema za izviđanje i navođenje uz pomoć kojih su izveli napade dronovima na rusku teritoriju. Svakako nam uništenje tornja ide na ruku", navodi kanal Arhangel Specnaza.

 

 

Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, podsetimo, nedavno je snažno sugerisao da Rusija namerava da zauzme grad Harkov na severoistoku Ukrajine. Lavrov je tako postao prvi visoki zvaničnik Kremlja koji je Harkov direktno identifikovao kao potencijalnu metu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija