• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.03.2024

00:15

(VIDEO) Počelo je! Zapad hvata panika: Potez Rusije izazvao žestoku reakciju propagandne mašinerije!

Printscreen/X, Shutterstock

Vesti

(VIDEO) Počelo je! Zapad hvata panika: Potez Rusije izazvao žestoku reakciju propagandne mašinerije!

Podeli vest

Kritika ruskih avionskih bombi FAB-3000 u zapadnim medijima je deo informacionog rata i suštinski je nesposobna, rekao je za RIA Novosti u sredu Igor Korotčenko, poznati vojni analitičar i glavni urednik časopisa Nacionalna odbrana.

Ovako je prokomentarisao članak američkog izdanja Forbs, u kojem je FAB-3000 nazvan „rizičnom ekscesom“, zbog „srednjih aerodinamičkih karakteristika“ koje predstavljaju opasnost za njihove avione-nosače.

- Ovaj članak je još jedna manifestacija informacionog rata. U uslovima Specijalne vojne operacije, analiza proizvoda ruskog vojno-industrijskog kompleksa u zapadnoj štampi je unapred pristrasna. Procena naših avio bombi od ljudi koji nemaju nikakve veze sa industrijom municije izgleda, u najmanju ruku, čudno, neprofesionalno i pristrasno – rekao je on.

Analitičar je FAB-3000 nazvao efikasnim oružjem koje pomaže ruskoj vojsci da uništi utvrđene neprijateljske položaje i tako stvori uslove za napredovanje duž cele linije dodira.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je šef resora Sergej Šojgu proveravao sprovođenje državne odbrambene narudžbe u preduzećima vojno-industrijskog kompleksa u oblasti Nižnji Novgorod . Tamo je, između ostalog, obavešten da je masovna proizvodnja FAB-3000 organizovana od februara 2024.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija