• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Al Džazira

28.02.2024

18:45

Ima tek 11 godina i izveštava dok oko nje padaju bombe! Idola joj ubili iz snajpera i zna da nosi "metu na čelu" (VIDEO)

Reuters, Printscreen/X

Vesti

Ima tek 11 godina i izveštava dok oko nje padaju bombe! Idola joj ubili iz snajpera i zna da nosi "metu na čelu" (VIDEO)

Podeli vest

Devojčica Sumaja Vušah (11) je od najmlađa novinarka koja u Gazi izveštava o Palestincima. Devojčica kaže kako je nije strah rada na terenu ratom razorenog Pojasa Gaze, gde je više od 100 novinara ubijeno u izraelsko-palestinskom sukobu koji traje od 7. oktobra.

- Moja majka i otac bili su zabrinuti kad sam počela da izveštavam, jer su znali da su novinari meta. Ali, videli su da želim da se time bavim, da sam odlučna, pa su mi i dopustili - kaže ova jedanaestogodišnjakinja.

Sumaja ističe da ju je za priče o Palestincima u Gazi nadahnula novinarka koju su ubili izraelski snajperisti u Dženinu.

 

 

- Još pre rata sanjala sam da postanem novinarka i htela sam da se dokažem svetu. Moj uzor je Širen. Neka joj se Bog smiluje... Želela bih da izveštavam kao što je to ona radila. Ne znam da li ću biti meta dok idem na teren, kada se vraćam kući ili kada snimam izveštaj na terenu - rekla je devojčica. 

Kada izađe iz kuće, majci i ocu poruči da "polaže nade u Boga".

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija