• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.02.2024

10:05

Au! Hirurg saopštio Bajdenu najgore moguće vesti! Doktor potvrdio katastrofalne navode: On ima...

Tanjug/AP

Vesti

Au! Hirurg saopštio Bajdenu najgore moguće vesti! Doktor potvrdio katastrofalne navode: On ima...

Podeli vest

Američki predsednik Džo Bajden zaista pokazuje znake progresivne demencije povezane sa starenjem bez nade za poboljšanje, rekao je profesor i hirurg sa Univerziteta Džons Hopkins Marti Makari u intervjuu za Foks njuz.

- Pad Bajdenovih kognitivnih sposobnosti se dešava pred našim očima. Veoma je primetna razlika između načina na koji radi danas u odnosu na, recimo, pre pet godina. I ovo je zaista tužno - primetio je doktor.

Profesorka je naglasila da je normalno da bilo koja osoba ponekad zbuni reči i pogreši u govoru. Međutim, u slučaju Džoa Bajdena, propuste u pamćenju i sporo napredovanje govora tako brzo da izazivaju značajnu zabrinutost.

Prema ekspertu, strahovi birača o zdravlju predsednika koji se kandiduje za drugi mandat nisu neosnovani.

- Sa takvom dinamikom, krajnje je mala verovatnoća da će doći do iznenadne stabilizacije. Ovo je očigledna starosna demencija - upozorio je Makari.

Sjedinjene Države su u četvrtak objavile izveštaj specijalnog tužioca Roberta Heura o Bajdenovom nepropisnom čuvanju poverljivih dokumenata. Navodi se da šef države nije mogao da se seti datuma i da je bio zbunjen detaljima, zbog čega je čuvao papire „nevinom greškom“. Američki predsednik je opisan kao „saosećajni stariji čovek sa dobrim namerama i slabim pamćenjem“. Specijalni tužilac je odlučio da nema potrebe za pokretanjem krivičnog postupka protiv Bajdena zbog nepropisnog čuvanja dokumenata.

Kasnije je američki predsednik snimio hitno obraćanje naciji, tokom kojeg je izjavio da je „u redu“ sa svojim sećanjem. Prema pisanju Volstrit džornala, komentari specijalnog savetnika o Bajdenovim kognitivnim sposobnostima izazvali su ogorčenje kod političara i „bes“ u Demokratskoj stranci. Bela kuća strahuje da će izveštaj „pojačati sumnje” među biračima tokom predizborne kampanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Skupština zaseda sutra! Zakazana sednica o dopunama Zakona o biračkom spisku!
Politika

Skupština zaseda sutra! Zakazana sednica o dopunama Zakona o biračkom spisku!

Sednica Skupštine Srbije, na kojoj će se raspravljati o dopunama Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, kojima se predviđa da građani koji su promenili prebivalište u poslednjih 11 meseci ne mogu da glasaju na novoj adresi, zakazana je za petak, 10. maj u 14 sati.To će, kako se navodi u saopštenju Skupštine Srbije, biti prva od pet tačaka dnevnog reda, a predlog dopuna tog Zakona podnelo je 37 poslanika.

09.05.2024

16:05

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija