• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer/K.Ć.

09.05.2024

15:38

Donela Evroviziju u Srbiju, a od tadašnjeg predsednika dobila bombonjeru! Šok susret Tadića i Marije Šerifović nakon pobede u Evropi

ATAIMAGES/Shutterstock

Estrada

Donela Evroviziju u Srbiju, a od tadašnjeg predsednika dobila bombonjeru! Šok susret Tadića i Marije Šerifović nakon pobede u Evropi

Podeli vest

Pre tačno 17 godina Marija Šerifović je pobedina na "Evroviziji" i 2008. godine dovela ovo prestižno muzičko takmičenje u Srbiju.

U toku je "Evrovizija 2024", koje se održava u Malmeu, Švedska, a naša predstavnica je ove godine Teya Dora, koja se i plasirala u samo finale popularnog muzičkog takmičenja.

Te 2007. godine na evrovizijsku binu je stala Marija Šerifović, koja je branila boje naše zemlje pesmom "Molitva" i odnela ubedljivu pobedu.

 

 

Popularna pop pevačica je uspela ono što do tada u Srbiji niko nije i dovela je "Evroviziju" u Beograd.

Još tada su kružile priče koliko novca pevači zarađuju na pomenutom muzičkom takmičenju, te se otkrilo da neki dobiju milione, dok drugi sami sebi finansiraju sve.

Sada je ponovo postala aktuelna priča i koliko je Marija Šerifović dobila para po povratku iz Finske.

Jednom prilikom je pevačica pričala na tu temu, te je otkrila kako je od tadašnjeg predsednika dobila kravatu i bobmonjeru.

Foto: YOUTUBE/EUROVISION SONG CONTEST

 

"Kroz istoriju smo to mogli da vidimo, bilo da je u pitanju muzika, umetnost, bilo koja od tih sfera koja zaslužuje bilo kakvu vrstu oduženja, da se to gotovo nikada nije dešavalo. Tako da, meni to ne smeta. Ja sam svoju najveću zahvalnicu - aplauz, dobila od ljudi koji su tu već punih 20 godina, koji zajedno sa mnom stare", rekla je Marija i dodala:

"Što se države tiče, to me nešto previše ni ne interesuje, sve sam sama sebi obezbedila i omogućila, ne bi me nešto posebno razgalilo. Sećam se šta je gospodin Tijanić tada rekao", rekla je Marija, misleći na njegov predlog da dobije 80.000 evra kao i sportisti na Olimpijadi, ali to se nije dogodilo.

Foto: ATAIMAGES

 

"Ja sam otišla na prijem ili kako se to već zvalo, kod tadašnjeg predsednika Borisa Tadića. On je pitao: "Šta mogu da učinim za Vas?". Šta da mu kažem?! Ne treba ništa da učinite, mislim šta ćete da učinite, ja sam za Vas učinila više, ne treba ništa za mene da uradite. Dobili smo kravatu i bombonjeru, that’s it, eto, to je jedina istina", rekla je Marija i dodala:

"Ne nosim kravatu! To je bilo za menadžment. Za mene samo bombonjera. Ma, nema veze. Ma, koga briga, ej, ne treba meni niko da kaže hvala! Ja sam to učinila za naš narod, da budemo makar jedan dan u godini, ponosni, preponosni, Srbi, Balkanci, šta god", kazala je Marija tada, a prenosi "Telegraf".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je danas da ga je predsednik Vlade Republike Gabon Rejmond Ndonga Sima obavestio da Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici o kojoj će se raspravljati u Ujedinjenim nacijama i zahvalio se Gabonu zbog toga što u potpunosti, priznaje teritrijalnu celovitost i suverenitet Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

20.05.2024

12:55

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!
Politika

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!

Na žalost i na strahotu svih normalnih i mislećih građana Srbije, događa se upravo ono na šta smo upozoravali kada smo govorili o nekontrolisanoj agresiji i mržnji koje širi opozicija, upozorava Dejan Bulatović, poslanik na listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

20.05.2024

12:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija