• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.12.2023

16:00

Šta priča ovaj čovek?! Šolc izjavom o Putinu šokirao Evropu! "Izazvao je..."

EPA

Vesti

Šta priča ovaj čovek?! Šolc izjavom o Putinu šokirao Evropu! "Izazvao je..."

Podeli vest

Nemački kancelar Olaf Šolc tvrdi da je Rusija izazvala rast cena gasa u Evropi 2022. godine pošto je ruski predsednik Vladimir Putin obustavio isporuku.

- Cene energenata su svuda porasle - rekao je Šolc, govoreći na kongresu Socijaldemokratske partije Nemačke o posledicama rata u Ukrajini, koji je počeo u februaru 2022.

On tvrdi da je predsednik Rusije Vladimir Putin taj koji je zaustavio isporuku gasa kroz postojeći gasovod. 

- Ukupno je nedostajalo 120 milijardi kubnih metara gasa u Evropi - rekao je Šolc i dodao da to ima posledice na cene, preneo je Tass.

Šolc je pozvao je na istrajnost u podršci Nemačke Ukrajini. 

- Rat se verovatno neće završiti tako brzo koliko bismo svi želeli - rekao je Šolc na konferenciji Socijaldemokratske partije u Berlinu.

Prema njegovim rečima, Nemačka mora biti u mogućnosti da pomogne ove i sledećih godina i nastavi da podržava Ukrajinu u njenim odbrambenim naporima, prenosi "Bild". 

Šolc je rekao da je napadom na Ukrajinu 2022. Rusija je ukinula svako shvatanje mira i bezbednosti u Evropi. 

- Ruski predsednik Vladimir Putin ne može da očekuje da odustanemo. Mora postati jasno da se granice u Evropi više neće pomerati silom. Nemačka čak mora biti spremna da učini još više kada drugi oslabe - rekao je Šolc i dodao da će Nemačka nastaviti da pomaže Ukrajinu finansijskim sredstvima i isporukama oružja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Kreće haos! Rusija u ogromnoj opasnosti! Zapad i njegovi igrači spremaju pakao Putinu! "Partizanska taktika..."
KRITIČNO

Kreće haos! Rusija u ogromnoj opasnosti! Zapad i njegovi igrači spremaju pakao Putinu! "Partizanska taktika..."

Tim glavnog opozicionog ruskog lidera Alekseja Navaljnog predstojećih 100 dana političke kampanju pred predsedničke izbora u Rusiji, zakazanih za mart, vidi kao retku priliku da ruske građane privuku u politički dijalog i ubede ih da rat u Ukrajini i ekonomska opterećenja koje je sukob sa sobom doneo, predstavljaju posledice Putinovih odluka, iako je, kažu, verovatno da će Putin pobediti.

10.12.2023

15:30

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija