• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.12.2023

07:45

Zapad će da pukne od muke! Putin i Bin Salman pregovaraju o Bliskom istoku!

Tanjug/AP

Vesti

Zapad će da pukne od muke! Putin i Bin Salman pregovaraju o Bliskom istoku!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin i saudijski prestolonaslednik Mohamed bin Salman razgovarali su u glavnom gradu Saudijske Arabije, Rijadu, o daljem razvoju saradnje dve zemlje i o situaciji u Pojasu Gaze.

Bin Salman je pohvalio saradnju Rusije i Saudijske Arabije koja je pomogla, kako je naveo, da se "otklone tenzije na Bliskom istoku", javila je saudijska državna novinska agencija SPA, preneo je Rojters.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da su Putin i saudijski prestolonaslednik razgovarali i o izraelsko-palestinskom sukobu i drugim osetljivim pitanjima na međunarodnom nivou.

Peskov je rekao novinarima da još nema govora o zajedničkim mirovnim inicijativama Rusije i Saudijske Arabije, prenele su RIA Novosti. 

Sada diplomate dve zemlje razmatraju mogućnost postizanja zajedničkog dokumenta, ali to se tiče bilateralnih odnosa u celini, istakao je Peskov.

On je rekao da su Putin i Bin Salman razgovarali i o saradnji u okviru Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEC) da bi se međunarodno energetsko tržište održalo na odgovarajućem, stabilnom nivou.

Govoreći o mogućoj poseti Bin Salmana Rusiji, Peskov je rekao da će to biti razrađeno diplomatskim kanalima, a da za sada nema konkretnih informacija.

To je prvi susret ruskog predsednika i prestolonaslednika Saudijske Arabije ove godine. 

Međutim, Putin i Bin Salman redovno razgovaraju telefonski i tokom ove godine komunicirali su pet puta. 

Putin se prethodno direktno sastao sa Bin Salmanom takođe u Rijadu u oktobru 2019. godine. 

Putin je posetio i Abu Dabi, gde je razgovarao sa predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija