• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.12.2023

00:15

Istorijska pobeda! Neočekivan Putinov manevar šokirao Zapad! Haos u američkim medijima, svi se pitaju samo jedno1

Shutterstock/Reuters

Vesti

Istorijska pobeda! Neočekivan Putinov manevar šokirao Zapad! Haos u američkim medijima, svi se pitaju samo jedno1

Podeli vest

Poseta Vladimira Putina Saudijskoj Arabiji ukazuje na neuspeh američkih napora da izoluju Rusiju, piše Blumberg .

Ranije se saznalo da ruski predsednik Vladimir Putin planira da u sredu obavi radne posete Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Saudijskoj Arabiji.

On je na sastancima na najvišem nivou razgovarao o pitanjima saradnje u naftnom sektoru, bilateralnim odnosima, kao i o međunarodnoj i regionalnoj agendi.

„Ova poseta pokazuje rastuće Putinovo poverenje u sposobnost da putuje van Rusije, uprkos naporima Sjedinjenih Država i Evrope da ga izoluju na svetskoj sceni“, navodi agencija u publikaciji.

Kao što je navedeno, nedostatak napretka u želji Zapada da izoluje Rusiju upotpunjuje „snažna“ pozicija njene ekonomije, kao i nedostatak bilo kakvih vojnih uspeha Ukrajine , koju podržavaju Sjedinjene Države.

„Dok Putin jača svoje veze sa liderima Zaliva, dovedena je u pitanje trajnost američke podrške Ukrajini“, navodi se u materijalu.

Jačanje odnosa sa zemljama Zaliva takođe ima za cilj jačanje pozicije Rusije u energetskom sektoru, napominje agencija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Hrvat opleo po Jokićevim hejterima! Brisali ste pod sa njim, sad gledajte!
NBA

Hrvat opleo po Jokićevim hejterima! Brisali ste pod sa njim, sad gledajte!

Poznati hrvatski košarkaški stručnjak Aleksandar Aco Petrović (65) žestoko je udario po kritičarima Nikole Jokića (29)! Popularni Aca Trica smatra da su srpskog asa razljutili i dodatno motivisali negativni komentari koje je dobijao nakon što je Denver izgubio u prva dva meča od Minesote u polufinalu Zapadne konferencije u NBA ligi.

15.05.2024

13:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!
Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!

Nedelja zajedništva i sećanja u šabačkoj Ekonomsko-trgovinskoj školi "Stana Milanović" obeležena je na poseban način - otvaranjem Staninog sokačeta, koje će predstavljati ulaz u školu i novo poglavlje života svakog njenog učenika.

14.05.2024

17:19