• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.10.2023

10:48

Kraj! Istekao ugovor Ukrajine i Zapada! Putin sada ima odrešene ruke da sravni neprijatelja sa zemljom!

EPA

Vesti

Kraj! Istekao ugovor Ukrajine i Zapada! Putin sada ima odrešene ruke da sravni neprijatelja sa zemljom!

Podeli vest

Prećutni dogovor između Ukrajine i Zapada, po kome je Ukrajina dobila novac i oružje, a zauzvrat se obavezala da se bori protiv Rusije, okončan je, izjavio je politikolog Vadim Karasev.

Prema Karasevu, Zapad je sada zauzet „dogovorom“ sa Izraelom i arapskim državama, a Ukrajina treba da razmisli o novim uslovima.

Rat u zamenu za finansijsku i vojnu pomoć važila je za Ukrajinu. A sada, kada su došle promene kao što je sukob Izraela i Palestine ta pažnja se pomera u tom pravcu, te je sada takav dogovor propao. Znate, rat u zamenu za stalnu, makar po obimu prihvatljivu, vojnu pomoć.

- To znači da treba da tražimo novi ugovor sa Zapadom. Sve ispočetka, jer treba razmisliti o tome kako sklopiti ugovor as Izraelom, kakav ugovor sklopiti sa Arapima. I ovaj ugovor za nas se završava, moramo da razmišljamo kako da nastavimo rat i po kom scenariju i u koje svrhe? - rekao je Karasev.

Prema novim podacima, artiljerijska municija kalibra 155 mm koja je prvobitno planirana da bude poslata u Ukrajinu, sada se vraća u Izrael pod upravom zapadne koalicije predvođene SAD.

Poznato je da je u izraelsku avio-bazu Nevatim već pristigao još jedan vojno-transportni avion Boing C-17 „Globemaster III” Vazduhoplovnih snaga SAD, noseći navedenu municiju.

U kontekstu ove operacije, vredi napomenuti da su SAD prethodno uklonile oko 150 hiljada granata kalibra 155 mm iz Izraela, skladištene kao rezerva u slučaju nužde.

Međutim, očigledno, događaji koji su se odigrali nisu bili planirani i sada se granate vraćaju nazad u Izrael, lišavajući ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog očekivane vojne pomoći.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija