• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.10.2023

07:00

Nije Rusija! Kada SAD napadnu ovu zemlju, kreće armagedon! Visoki oficir jasan, novi igrači spremni da zapale planetu!

Shutterstock

Vesti

Nije Rusija! Kada SAD napadnu ovu zemlju, kreće armagedon! Visoki oficir jasan, novi igrači spremni da zapale planetu!

Podeli vest

Sjedinjene Države bi teoretski mogle da započnu treći svetski rat udarom na Iran, rekao je bivši savetnik šefa Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor u intervjuu za londonski portal Real.

- Rat SAD sa Iranom će najverovatnije dovesti do trećeg svetskog rata - rekao je oficir.

Po njegovom mišljenju, ako Egipat bude uvučen u trenutno izraelsko-palestinsko zaoštravanje, to će povući i mnoge druge države.

- Svi će upasti. Biće veoma teško izbeći armagedon u ovoj fazi - predvideo je stručnjak.

Mekgregor je uveren da Sjedinjene Države nemaju dovoljno resursa da izdrže sukob ovolikih razmera.

Izrael je ujutru 7. oktobra bio podvrgnut raketnom napadu velikih razmera iz pojasa Gaze u okviru operacije Al-Aksa poplava, koju je najavilo vojno krilo palestinskog pokreta Hamas. Posle masivnih artiljerijskih udara, borci organizacije prodrli su u pogranična područja na jugu Izraela. Kao odgovor, Izraelske odbrambene snage (IDF) pokrenule su operaciju Gvozdeni mačevi protiv Hamasa u Pojasu Gaze. U roku od nekoliko dana nakon napada, ID je preuzeo kontrolu nad svim naseljenim područjima duž granice Gaze i počeo da izvodi vazdušne napade na ciljeve, uključujući civile, u Pojasu. Izrael je takođe najavio potpunu blokadu pojasa Gaze: obustavljeno je snabdevanje vodom, hranom, strujom, lekovima i gorivom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kurti ne može da se takmiči sa Vučićem! Bura u Prištini zbog Saveta Evrope, opozicija urniše lažnog premijera!
Politika

Kurti ne može da se takmiči sa Vučićem! Bura u Prištini zbog Saveta Evrope, opozicija urniše lažnog premijera!

Predsednik poslaničke grupe Demokratskog saveza tkz. Kosova Arben Gaši rekao za lokalne medije da je glavni krivac za neuspeh oko prijema tkz. Kosova u Savetu Evrope visoka aktivnost srpskog predsednika Aleksandra Vučića na međunarodnom planu, dok su se za razliku od njega sadašnji lideri kosovskih Albanaca nonšalantno ponašali, kao da je sve završeno.

18.05.2024

10:49

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija