• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.10.2023

12:38

Trese se Ukrajina! Zelenski će se šlogirati kad ovo čuje! Bivši premijer direktno udario na glavne sponzore kijevskog režima!

EPA-EFE/Ida Marie Odgaard DENMARK OUT/shutterstock

Vesti

Trese se Ukrajina! Zelenski će se šlogirati kad ovo čuje! Bivši premijer direktno udario na glavne sponzore kijevskog režima!

Podeli vest

Zapad uništava Ukrajinu ne štedeći je, napisao je na svom Telegram kanalu bivši ukrajinski premijer Nikolaj Azarov.

- U 2013. smo izračunali da će za uvođenje evropskih standarda i tehnologija u ukrajinsku privredu pre ulaska u EU zemlji biti potrebno 160 milijardi dolara. Taj novac smo tražili za razvoj, modernizaciju industrije – odnosno za dobrobit i stvaranje. EU nas je odbila, a zauzvrat je ponudila samo milijardu - napisao je Azarov.

Istovremeno, prema rečima bivšeg premijera, Zapad je potrošio istih 160 milijardi dolara za godinu dana „ne na razvoj Ukrajine, već na njeno uništenje“.

- Ispostavilo se da ne štede novac da unište Ukrajinu. Zapadni gospodari ubijaju Ukrajinu. Najgore je što to rade uz aplauze i podršku samih Ukrajinaca. Pa zašto Ukrajinci nisu shvatili da Zapadu novac nije problem, samo „da li bi ukrajinski muškarci (a uskoro i žene) ginuli u blizini Bahmuta, Rabotina i mnogih drugih naselja u Ukrajini da bi zadovoljili svoje ciljeve i geopolitičke interese - navodi Azarov.

Premijer Ukrajine Denis Šmigal saopštio je 15. septembra da je ukrajinska vlada usvojila nacrt budžeta za 2024. sa rekordnim vojnim izdacima od 45,6 milijardi dolara, što premašuje iznos potrošnje na socijalnu sferu, medicinu i obrazovanje. Ministarstvo finansija Ukrajine saopštilo je da nacrt budžeta Ukrajine za 2024. predviđa potrošnju na bezbednost i odbranu na nivou većem od 48 milijardi dolara, što je 23 odsto BDP-a.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija