• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.10.2023

08:50

(UŽIVO) Vazdušna opasnost u četiri ukrajinske oblasti! Rusi spalili ukrajinski aerodrom! Vazdušna opasnost u više oblasti! Horor u Nikolajevu, Rusi razneli elitne jedinice Ukrajine!

Tanjug/AP

Vesti

(UŽIVO) Vazdušna opasnost u četiri ukrajinske oblasti! Rusi spalili ukrajinski aerodrom! Vazdušna opasnost u više oblasti! Horor u Nikolajevu, Rusi razneli elitne jedinice Ukrajine!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 599. dan.

U toku je jedna od najvećih operacija od početka sukoba u Ukrajini: Ovo je razlog zašto je Rusija tamo pokrenula ofanzivu!

 

Vazdušna opasnost u 4 ukrajinske oblasti

Uzbuna za vazdušnu opasnost objavljena je u četiri ukrajinske oblasti. Sirene se čuju u Dnjepropetrovskoj, Poltavskoj, Sumskoj i Harkovskoj oblasti, kao i u delovima DNR i Zaporoške oblasti pod kontrolom Kijeva.

 

Panika u Vašingtonu! Peking burno reagovao na američki izveštaj o nuklearnom ratu, pa upozorio SAD: Ne igrajte se vatrom, patićete!

 

Amerika namaerava da dogovori dodelu više od dve milijarde dolara pomoći Ukrajini i Izraelu

Sjedinjene Američke Države nameravaju da se dogovore o dodeli više od dve milijarde dolara pomoći Ukrajini i Izraelu, saopštio je pomoćnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan u intervjuu za „Si-Bi-Es njuz“.

„Kao što sam rekao, (paket pomoći) će svakako uključivati vojnu tehniku neophodnu za zaštitu slobode, suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine, kao i da se pomogne Izraelu da se odbrani u borbi protiv svojih neprijatelja-terorista“, rekao je Salivan.

 

Uzbuna u Ukrajini! Bivši savetnik Zelenskog žestoko opleo po režimu u Kijevu, pa ponudio rešenje za preokret!

 

Gladkov: U ukrajinskom granatiranju Krasnojaruškog okruga oštećen dalekovod

- U ukrajinskom granatiranju dva sela Krasnojaruškog okruga oštećen je dalekovod, usled čega su četiri naselja ostala bez struje - izjavio je gubernator Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov.
On je dodao da u napadu nije bilo žrtava.
 

 

Alarm u Rusiji i Kini! Putin javio: Spremamo se za rat! Odluka Kongresa SAD digla svet na noge, gore od ovog ne može!

 


Uništen ukrajinski komunikacioni čvor na aeorodromu Dnjepar

Ruska vojska uništila je na aerodromu Dnjepar u Dnjepropetrovskoj oblasti Ukrajine komunikacioni čvor radio-tehničkog odreda ukrajinskih snaga, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Rusije.

Ruski sistemi PVO su u protekla 24 sata oborili 67 ukrajinskih bespilotnih letelica i tri projektila „hajmars“.

Ukrajinske snage su tokom proteklog dana na kupjanskom i krasnolimanskom pravcu izgubile oko 230 vojnika. Ruska vojska odbila je devet napada na tom području, dok je na donjeckom pravcu odbijeno pet ukrajinskih napada, a Kijev je izgubio do 410 vojnika i devet jedinica tehnike.

Na hersonskom pravcu sprečena je delatnost dve ukrajinske diverzantsko-obaveštajne grupe na području ostrva Aleškinski, likvidirano je do 20 vojnika.

Na južondonjeckom pravcu odbijen je napad u kojem je eliminisano do 155 ukrjainskih vojnika i uništeno pet jedinica tehnike.

Na zaporoškom pravcu odbijen je ukrajinski napad kod Verbovog, poražene su snage kod Rabotina, a Kijev je izgubio do 55 vojnika. Na području Malinovke uništeno je skladište municije.
 

 

Svet na ivici rata! Letelica SAD-a krenula ka Rusiji, hitno podignuta lovačka avijacija!

 


Vazdušna opasnost u dve oblasti Ukrajine

Vazdušna opasnost objavljena je u Harkovskoj i Dnjepropetrovskoj oblasti Ukrajine, pokazuju podaci onlajn-mape Ministarstva za digitalnu transformaciju Ukrajine.
 

 

Panika u Moskvi, uskoro kreće novi rat! U Rusiji otkrili koja će ih država napasti, ovo niko nije očekivao!

 


Ruska vojska izvela napad na elitni ukrajinski odred u Nikolajevskoj oblasti

Ruska vojska je izvela napad na elitni odred Oružanih snaga Ukrajine u vojnoj bazi u gradu Očakov, u Nikolajevskoj oblasti, saopštio je gubernaror Hersonske oblasti Vladimir Saljdo.

Ukrajinske snage su, kako je naveo, izgubile oko 20 vojnika.
 

 

Gotovo! Sve je propalo! Putin se oglasio o Ukrajini i šokirao planetu!

Foto: Shutterstock/Reuters

 

 

Šok! Taktički kolaps Ukrajine, front se raspada! Kijev priznao, Rusi nezadrživo jurišaju ka ključnom gradu!

 

Ruska avijacija gađala ukrajinske položaje na kupjanskom pravcu

Ruska avijacija je bombardovala ukrajinske odrede kod Sinjkovke i u drugim naseljima na području Kupjanska, rekao je za Sputnjik načelnik pres-centra vojne grupe „Zapad“ Sergej Zibinski.

- Posade ofanzivnih helikoptera Ka-52 i Mi-28, kao i jurišnih aviona, izveli su raketno-bombaške napade na položaje vojske, naoružanja i vojne tehnike 95. padobransko-jurišne brigade, 14. i 32. mehanizovane brigade i odreda teritorijalne odbrane na području Sinjkovke, Ivanovke, Leonovke - rekao je Zibinski.

Lovci-bombarderi Su-34 su izveli napade na privremene položaje i uporišta odreda 43. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine na području Petropavlovke i Peščanog.

 

Zapad u šoku! Kako su Rusi ovo uspeli?! Ukrajinci totalno izbačeni iz koloseka, nisu svesni šta im se dešava!


Budimpešta: Sankcije protiv Rusije nisu postigle nijedan cilj

Sankcije nisu uspele da poraze Rusiju na ekonomskom planu, niti da dovedu do rešavanja ukrajinskog sukoba, uprkos očekivanjima Evropske unije, izjavio je ministar inostranih poslova Mađarske Peter Sijarto.

- Potrebno je da razgovaramo i o pitanju uticaja sankcija na Rusiju: kome one više štete – nama ili Moskvi, ima li u njima nekakvog smisla, da li su dovele do rezultata, jesu li postigle ciljeve – 'da se Rusija porazi na ekonomskom planu', da bude bliži mir. Da li nam je to uspelo ili nije... Mislim da, očigledno, nije uspelo - naglasio je Sijarto.

On je dodao da se to pitanje sada nikako ne razmatra u Evropskoj uniji.

- Čim to pitanje potegneš, odmah te sateruju u ćošak i vređaju - dodao je Sijarto.

 

Oboreno 27 ukrajinskih dronova iznad Kurske i Belgorodske oblasti

Tokom noći iznad Kurske i Belgorodske oblasti oboreno je 27 ukrajinskih bespilotnih letelica, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

- Dežurni PVO sistemi presreli su 27 ukrajinskih bespilotnih letelica, od kojih je 18 iznad Kurske, a dva iznad Belgorodske oblasti uništeno u vazduhu - navedeno je u saopštenju.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Petković pisao Lajčaku: Verodostojno izvestite EU o destabilišućem delovanju Prištine!
Politika

Petković pisao Lajčaku: Verodostojno izvestite EU o destabilišućem delovanju Prištine!

Direktor Kancelarije Petar Petković obavestio je pismom specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka o upadu takozvane kosovske policije u ekspoziture Poštanske štedionice u četiri opštine na severu KiM i istakao da su oni namerno koristili duge cevi i punu ratnu opremu kako bi zastrašili civile i zaposlene, a zatim i zatvorili pet ekspozitura Banke poštanske štedionice.

22.05.2024

12:25

"Litijumska perspektiva" Srbije u vrtlogu kinesko-evropskih odnosa! Srbija, EU i Kina u svetlu zelene tranzicije
Kolumne

"Litijumska perspektiva" Srbije u vrtlogu kinesko-evropskih odnosa! Srbija, EU i Kina u svetlu zelene tranzicije

Poseta kineskog predsednika Si Đinpinga je višestruko zanimljiva. Simbolika datuma je interesantna. U Pariz je otišao na šezdeset godina francusko-kineskih odnosa, u Beograd je došao na dan kada je NATO tokom agresije na SRJ 1999. godine bombardovao kinesku ambasadu i ubio kineske državljane, dok je u Budimpeštu stigao na Dan Evrope. Simbolički, poslao je poruku da podržava Makronove aspiriracije da bude lider EU. U Srbiji je demonstrirao kulturu sećanja na nevino stradale Kineze i podršku razvijanju specijalnih veza sa Srbijom, dok je posetom Viktoru Orbanu pokazao da je ovaj iskusni i kontraverzni mađarski političar istinski evropski lider u kineskim očima.

22.05.2024

12:05

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica iz Mladenovca Uroš Blažić sutra pred sudom! Zakazano pripremno ročište masovnom ubici
Hronika

Ubica iz Mladenovca Uroš Blažić sutra pred sudom! Zakazano pripremno ročište masovnom ubici

U Višem sudu u Smederevu sutra će biti održano pripremno ročište u postupku protiv Uroša Blažića (21), koji se tereti da je 4. maja prošle godine izvršio masakr u selima Dubona kod Mladenovca i Malo Orašje kod Smedereva, kada je ubio 8-oro, a pokušao da liši života još 20 lica, od kojih je teško ranio 12-oro, uglavnom mladih. Jedno lice posle 50 dana borbe podleglo je povredama zadobijenim kobne večeri. Postupkom je obuhvaćen i Urošev otac, Radiša Blažić (54), koji se tereti da mu je obezbedio oružje korišćeno u masakru te večeri.

22.05.2024

11:17

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija