• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mediji

14.10.2023

16:22

Ovaj ruski general je najveća opasnost za Kijev! Šef ukrajinskih obaveštajaca Budanov - "Uvek donosi probleme"

printscreen

Vesti

Ovaj ruski general je najveća opasnost za Kijev! Šef ukrajinskih obaveštajaca Budanov - "Uvek donosi probleme"

Podeli vest

Načelnik glavnog obaveštajnog odeljenja Ministarstva odbrane Ukrajine Kiril Budanov nazvao je načelnika pete federalne službe bezbednosti Rusije generala Sergeja Besedu najopasnijim neprijateljem koji stvara probleme ukrajinskoj strani.

Odgovarajući na pitanje ruskih novinara ko je od ruskih generala najopasniji neprijatelj za Ukrajinu, Budanov je rekao da "postoji osoba koja je uvek donosila probleme Ukrajini"

- To je general Beseda, šef pete službe federalne bezbednosti Rusije. Veoma problematična osoba… za Ukrajinu - rekao je on.

Prema rečima Budanova, general Beseda je angažovan u aktivnim vojnim operacijama na teritoriji Ukrajine.

Rusija je pokrenula specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini 24. februara 2022. godine. Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj "zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi zlostavljanju i genocidu od strane kijevskog režima".

On je napomenuo da je specijalna vojna operacija bila iznuđena mera. Rusiji "nije ostavljena šansa da uradi drugačije, stvoreni su bezbednosni rizici tako da je bilo nemoguće odgovoriti drugim sredstvima".

.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom
Politika

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom

Što je odlučnija politika protiv kriminalaca i ubica, to su i snažniji otpori onih koji na sve načine pokušavaju da osujete i zaustave tu borbu, jer znaju da je na čelu nje Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju potpredsednika Glavnog odbora SNS Marka Đurića povodom objavljene "skaj" prepiske između kriminalnih vođa sa teritorije Balkana.

15.06.2024

21:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20