• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Intermagazin/Mediji

25.06.2023

18:00

LAVROV O ZELENSKOM I BAJDENU: NEMAM DOVOLJNO ZNANJA IZ MEDICINE DA BIH IH KOMENTARISAO! Šef ruskog MIP nikad brutalniji!

EPA/AP/Fotoilustracija

Vesti

LAVROV O ZELENSKOM I BAJDENU: NEMAM DOVOLJNO ZNANJA IZ MEDICINE DA BIH IH KOMENTARISAO! Šef ruskog MIP nikad brutalniji!

Podeli vest

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je izjave predsednika SAD i Ukrajine o nuklearnoj pretnji iz Rusije nazvao „burnim tokom svesti" kojim ne bi pridavao velikog značaja, prenosi „Moskva. Kremlj. Putin".

- Teško mi je da komentarišem ono što predsednik Sjedinjenih Američkih Država u poslednje vreme govori. Ne bih sada pridavao prevelik značaj nepromišljenim izjavama koje nemaju utemeljenje - rekao je ministar.

Podsetimo, Lavrov je u Sankt Peterburgu opisao zapadni „proxy rat" s Rusijom kao „geopolitički sukob", u kojem SAD pokušavaju eliminisati moćnog konkurenta i „sačuvati svoju hegemonističku poziciju svim sredstvima".

- Pokušaj je uzaludan, a to svi znamo - izjavio je Lavrov, dodajući da će Ukrajina i njeni saveznici biti prisiljeni prihvatiti nove „konkretne realnosti" pre postizanja primirja.

- Prvo, Kijev mora prihvatiti da će bilo koji potencijalni mirovni sporazum morati uzeti u obzir gubitak oblasti Donjecka, Luganska, Hersona i Zaporozhija, koje su prošle godine glasale za pridruživanje Ruskoj Federaciji. Pre nego što je poslala vojsku u Ukrajinu, Moskva je ponudila povoljnije uslove. Što duže odlažu pregovore, to će im biti teže da postignu sporazum s nama -jasan je Lavrov.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pax_orion

pre 10 meseci

Sergej Lažov :D to mu je prikladno ime :D Od početka rusi prijete svakome sa nuklearnim naoružanjem i lažu od prvoga dana tako da se rusima i ne vjeruje više niti ih itko sluša :D Lažovove fraze gutate vi srbi koji i dalje živite ideju srpskog sveta koja bi vam se mogla dogoditi da svi srbi stanu u beogradski pašaluk :D koji američki moćni neprijatelj?????? rusija je pokazala da je vojno u rangu sjeverne koreje :D 1 rublja je sada 1,1 cent :D odlično ide ruska ekonomija :D

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija