• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic

16.08.2021

10:41

ČUJU SE PUCNJI U OKOLINI AERODROMA, NE MOŽEMO DA ODEMO! Ispovest Srba koji su ZAROBLJENI u Kabulu!

Printscreen/N1

Vesti

ČUJU SE PUCNJI U OKOLINI AERODROMA, NE MOŽEMO DA ODEMO! Ispovest Srba koji su ZAROBLJENI u Kabulu!

Podeli vest

Dvojica državljana Srbije Marko Pribak i Aleksandar Cvejić, koji se trenutno nalaze u Kabulu gde čekaju da nekako izađu iz zemlje, kažu za N1 da se čuju pucnji u okolini aerodroma i da je situacija veoma haotična

Oni čekaju da ambasador dogovori sa nekom zemljom kako bi ih stavio na spisak za evakuaciju.
Podsetimo, američki vojnici ispalili su hice upozorenja u vazduh na aerodromu u Kabulu kako bi sprečili da više stotina civila izađe na pistu aerodroma, izjavili su zvaničnici.

- Masa je izmakla kontroli. Hici su ispaljeni kako bi se izbegao haos -rekao je neimenovani zvaničnik.

Situacija se bukvalno menja iz minuta u minut, snage talibana su ušle bez ikakvog otpora u grad, počeli su da pregovaraju i predsednik se povukao, prepričava jučerašnji dan Aleksandar Cvejić.

On takođe navodi da je civilni deo aerodroma zatvoren, a da sa vojne strane oko 2.000 Avganistanaca pokušava da uđe, kako bi mogli da napuste zemlju. Danas je došlo i do upada naoružanog lokalca na aerodrom, navodi, dodajući da je moguće i da je ubijen.

Ova dvojica državljana Srbije rade u Avganistanu za jednu međunarodnu firmu.

- Pokušavali smo da uzmemo karte komercijalnim letom poslednjih šest dana, i sve su otkazivane 24 sata pre poletanja. Nemamo nikakve karte i nikakvu mogućnost da izađemo iz zemlje komercijalnim letovima - navodi Cvejić.

Kaže da su oni u kontaktu sa ambasadorom Srbije iz Nju Delhija Sinišom Pavićem koji pokušava da im pomogne od juče. Od njega su, kako prenose, saznali da je još samo jedna državljanka Srbije u Kabulu.


- Nama su ovde pomogle kolege i drugovi koji su iz BiH, Hrvatske i Slovenije da dođemo do ovog bezbednog mesta iz našeg kampa. Mi smo pored ulaza u vojni deo aerodroma gde čekamo da nam se odobri ulaz – ne puštaju nikog ko nije na spisku za evakuaciju - kaže Cvejić.

Kako je izjavio, nalaze se u hotelu koji čuvaju vojnici SAD, u kom ima dosta stranaca iz SAD, Velike Britanij...

Takođe navodi da ambasador Siniša Pavić radi sve što je u njegovoj moći da dođe u kontakt sa bilo kojom zemljom koja bi ih stavila na spisak za napuštanje zemlje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miro

pre 2 godine

Da li imaju informacije sta im se desava sa Afganistanskim kolegama sa kojima su zajedno radili u medjunarodnoj organizaciji?

PRC

pre 2 godine

Sada će da plate ceh što su tamo ubijali za američke interese. ?

mm

pre 2 godine

ovi nasi pravi talibani a mozda su i presli u islam sa tom bradom

zora

pre 2 godine

Zasto e nisu povukli kad su videli sta se sprema? Znali su.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija