• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/novosti.rs

03.11.2022

16:05 >> 16:14

SRAMAN GOVOR HRVATSKOG PREDSEDNIKA! Milanović veličao proterivanje Srba, pored njega OSUĐENI RATNI ZLOČINAC!

Beta

Balkan

SRAMAN GOVOR HRVATSKOG PREDSEDNIKA! Milanović veličao proterivanje Srba, pored njega OSUĐENI RATNI ZLOČINAC!

Podeli vest

Hrvatski predsednik Zoran Milanović rekao je danas u Kupresu da se nikada ne sme zaboraviti "početak kraja agresije na BiH, početak slavne "Oluje" i operacija koje su usledile delovanjem hrvatskih gardijskih i domobranskih brigada, vojne policije"

- Oslobođen je prostor kojim ne samo da je završen rat nego smo naterali tadašnjeg neprijatelja da sedne za pregovarački sto - rekao je Milanović u obraćanju prisutnima.

On je rekao da "nisu NATO bombarderi naterali protivnika na predaju, već je to bila hrvatska kopnena vojska, artiljerija i pešadija".

- Jer bombarderi nikada ne dobijaju rat. Ni ovaj rat u Ukrajini - rekao je Milanović.

Podsetio je da je nakon toga usledio Dejtonski sporazum, koji su postigli Franjo Tuđman, Alija Izetbegović i Slobodan Milošević, kojeg je nazvao ratnim zločincem.

- Taj dogovor pod pokroviteljstvom SAD je osnova vaše slobode i dobrog osećaja života u BiH, koju opet ističem kao prijateljsku državu, u kojoj živi hrvatski narod, ali narod čija se prava ljušte i dobro je da se izašlo na izbore - rekao je Milanović.

O ratnim "podvizima" na ovom području je govorio i Tihomir Blaškić, osuđen za ratne zločine i teško kršenje Ženevskih konvencija) i okrutno postupanje nad bosanskim muslimanima u Lašvanskoj dolini.

Blaškić je imao čin pukovnika Hrvatskog veća obrane (HVO), 27. juna 1992. postao je komandant HVO-a za Operativnu zonu centralna Bosna, a početkom augusta 1994. unapređen je u čin generala i imenovan komandantom HVO. Osuđen je za ratni zločin na devet godina zatvora.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Baća

pre 1 godinu

Šta reći za ovog političkog. Jednom ustaša, uvek ustaša.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija