• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

22.04.2021

19:56

NEKA SE SPREMI SARAJEVO, SRPSKA OTKRILA PLATFORMU ZA RAZGOVORE SA FEDERACIJOM! Rat nije opcija, ali ovo su "crvene linije"!

Balkan

NEKA SE SPREMI SARAJEVO, SRPSKA OTKRILA PLATFORMU ZA RAZGOVORE SA FEDERACIJOM! Rat nije opcija, ali ovo su "crvene linije"!

Podeli vest

Strategija Republike Srpske u pregovorima sa Federacijom i ujedno naša platforma jeste izvorni Dejtonski sporazum i koji predstavlja jedinu BiH koju su svi prihvatili i RS i Federacija, kaže za Sputnjik Radovan Kovačević, savetnik Milorada Dodika za unutrašnja pitanja, povodom najave iz RS da priprema tim za pregovore sa Federacijom

Kovačević kaže da je potrebno otvoriti dijalog RS i Federacije BiH i drugih konstitutivnih naroda u BiH o njenoj budućnosti, kao i da će se tokom naredne sedmice u Narodnoj Skupštini Republike Srpske razmotriti informacija o dijalogu i razgovoru sa Federacijom.

Dejtonski sporazum je prihvaćen od svih

- To je dakle jedina BiH koji su svi prihvatili i to je minimum koji  omogućava da BiH opstane. Ukoliko ne postoji uvažavanje za takav stav RS i uvažavanje za RS i Dejtonski sporazum onda će RS morati da traži novi put - objašnjava on.

 

SRBIJA I RUSIJA JASNI, NEMA POVLAČENJA! Kosmet mora biti prioritet SB UN, a REZOLUCIJU 1244 IZVRŠITI U CELINI! Šta će sada Zapad!

Kovačević kaže da se ne zna da li će se onaj kog pozivaju na dijalog na njega i odazvati, te da Srpska u ovom trenutku nije sigurna da će uopšte imati sagovornika za pomenuti dijalog.

- Jer svedoci smo da se ovih dana, umesto o dijalogu o kome govori RS, u Sarajevu govore o ratu, prete Srbima i ponovo žele da Srbi i RS nema. To je nešto što je za nas neprihvatljivo jer su za nas sve opcije koje dolaze u obzir opcije koje podrazumevaju mir - napominje Kovačević.

Srpska neće rat

Kako naglašava, Srpska nema nameru da ratuje - niti je rukovodstvo RS avanturistički nastrojeno, niti želi da narod vodi u bilo kakva rat.

SRBIN U ŠVAJCARSKOJ PRAVI "RAKETNU VAKCINU" PROTIV KORONE! Šta mislite ko će je prvi imati?! PA, SRBIJA I ŠVAJCARSKA, NARAVNO!

- Mi želimo stabilnost, razvoj saradnju sa svima u regionu i Evropi i želimo da obezbedimo da građani RS žive bolje. Ono što je naša bojazan jeste da će biti teško sve to obezbediti unutar BiH," kaže Kovačević.

Tim za pregovore Banjaluke biće sastavljen od predstavnika svih institucija i stranaka a ideja je potekla kao odgovor Banjaluke na izjave predsednika najuticajnije bošnjačke stranke SDA, Bakira Izetbegovića, u kojima je pominjao novi rat, ali i na buru koju je izazvao non-pejper iz Slovenije o mirnom razlazu u toj bivšoj jugoslovenskoj republici. Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik je u sredu izjavio da politički dijalog o mogućim situacijama i rešenjima u BiH ne može biti zaustavljen i istakao da Republika Srpska mora da se izbori za diskusiju o tome „šta i kako" dalje.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je danas da ga je predsednik Vlade Republike Gabon Rejmond Ndonga Sima obavestio da Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici o kojoj će se raspravljati u Ujedinjenim nacijama i zahvalio se Gabonu zbog toga što u potpunosti, priznaje teritrijalnu celovitost i suverenitet Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

20.05.2024

12:55

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!
Politika

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!

Na žalost i na strahotu svih normalnih i mislećih građana Srbije, događa se upravo ono na šta smo upozoravali kada smo govorili o nekontrolisanoj agresiji i mržnji koje širi opozicija, upozorava Dejan Bulatović, poslanik na listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

20.05.2024

12:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija