• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

25.08.2020

16:07

SKANDAL! AKO REPUBLIKA SRPSKA NE BUDE DEO BOSNE, ONDA NEĆE NI POSTOJATI! Bakirov pulen zapretio: POVEDITE RAČUNA O TOME!

Balkan

SKANDAL! AKO REPUBLIKA SRPSKA NE BUDE DEO BOSNE, ONDA NEĆE NI POSTOJATI! Bakirov pulen zapretio: POVEDITE RAČUNA O TOME!

Podeli vest

Aktuelni predsedavajući Predsedništva BiH, bošnjački predstavnik Šefik Džaferović je, povodm spekulacija da bi se tokom dijaloga Beograda I Prištine u Vašingtonu, moglo postaviti i pitenje paralele sa Republikom Srpskom, rekao da se radi o "smišljenom pokušaj", koji je uzaludan I nikada se neće dogoditi

- RS i Kosovo nemaju ništa zajedničko, jedno što je zajedničko je to što je Miloševićev režim i u Bosni i Hercegovini i na Kosovu izvršio masovne zločine. Republika Srpska može biti samo administrativna jedinica unutar ustavopravnog poretka Bosne i Hercegovine ili ne postojati kao entitet, neka dobro povedu računa o tome - poručio je Džaferović

On je rekao da je svako povezivanje BiH sa dijalog Beograda I Prištine vodi, kako tvrdi, kompletan region u destabilizaciju.

 

TO NEMA NIKO! CVIJANOVIĆ: Mnogi su ljubomorni na to što RS ima sa Srbijom!


Prema rečima Džaferovića, Srbija treba na delu da dokaže prijateljstvo prema Bosni i Hercegovini.

- Oni(Srbija) vole da kažu da su garant Dejtonskog mirovnog sporazuma. Srbija je učesnica u ratu u BiH, ona je vršila agresiju i zbog toga je potpisnica. Obaveza koja iz Dejtonskog mirovnog sporazuma za potpisnice Srbiju i Hrvatsku, obaveza je da poštuju suverentitet i terirotirijalni intergiret Bosne i Hercegovine i da ne preduzimaju nijednu radnju koja bi to ugrozila. Nemaju nikakva prava, a pogotovo ona prava koja oni u svakodnevnoj praksi imaju da kažu - smatra je Džaferović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Krusko

pre 3 godine

Nista novo..Dzaferaga se ponasa kao da je BiH njegova ili njihova..Pripisuje sebi za pravo da odreduje sta moze a sta nemoze..Na osnovu cega..? Stvaranje BiH kao republike u i posle drugog svetskog rata..98% pripada Srpskom narodu..2% svima ostalim..Pitace te se sta je sa onih drugih 98% posto tadasnjih muslimana (od 92-ge)Bosnjaka..?Pa 50% su bili sluge okupatora..uvek protiv Srba,a druga polovina je cekala da "kijamet" rat prode..To je istina..I sada bi oni vladali 100%..Ma dobro vazi..Dzaferaga..smesan si sine..

Marcco

pre 3 godine

A ko njega pita za mišljenje? Uostalom, o zajedništvu je trebao da razmišlja pre nego je rasformirao SFRJ a o nepovredivosti državnih granica, pre nego su se zalagali za ocepljenje Kosova o Srbije....

Kruh

pre 3 godine

jugoslavija nikada vise srbima pare. a drugi da rade

Luka

pre 3 godine

Bakir i njegove budale mogu samo da lupaju gluposti i mastaju ! Srpska nema veze vise sa BiH. Dejtonskim sporazumom se odvojila od Bosne i gotovo !!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija