• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

25.03.2024

14:10

Tradicionalno farbanje lukovicom i kupusom! Najlakši metod koji garantuje predivan izgled jaja (VIDEO)

Youtube Printscreen/A Wooden Nest

Zanimljivosti

Tradicionalno farbanje lukovicom i kupusom! Najlakši metod koji garantuje predivan izgled jaja (VIDEO)

Podeli vest

Jaja ofarbana kupusom i lukovicom zaista imaju neku posebnu draž.

S obzirom na to da nam se bliže vaskršnji praznici, vreme je da već sada planirate na koji način ćete farbati jaja. Metode su razne, a ovaj put vam predlažemo da iskoristite prirodne namirnice, poput kupusa i luka.

Potrebno:

crveni kupus

crvena lukovica

žuta lukovica

sirće

Priprema:

U odvojene šerpice staviti isečeni kupus i lukovicu, pa preliti vodo. Dodati i po supenu kašiku sirćeta i ostaviti da se krčka oko pola sata, dok ne pusti boju. 

Zatim spustite jaja u šerpice, pustite da se kuvaju oko 10-ak minuta, pa isključite. Jaja će već tada primiti boju, ali za jači intenzitet, preporuka je da ih ostavite u vodi da prenoće.

Kako to izgleda u praksi, pogledajte u snimku sa početku teksta.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Udario me je behatonom. Onesvestio sam se, a on me je šutirao": Nastavnik iz Bačke Palanke, koga je đak pretukao na času, ispričao jezive detalje
Hronika

"Udario me je behatonom. Onesvestio sam se, a on me je šutirao": Nastavnik iz Bačke Palanke, koga je đak pretukao na času, ispričao jezive detalje

- Još sam otečen, stavljam obloge i pijem lekove. U petak po podne izašao sam iz bolnice, i evo me sada kod kuće. Ne znam šta da kažem i mislim o ovome što se desilo na radnom mestu. U oktobru bi trebalo da odem u penziju, i ne verujem da ću se do tada vraćati u učionicu. Fizičke rane će proći, ali šta je sa onima na duši... - pita se Slobodan Zorić, nastavnik praktične nastave u bačkopalanačkoj Tehničkoj školi "9. maj", koga je prošle srede, 8. maja, pod školskim krovom, fizički napao i teško povredio maloletni M. B, inače bivši đak te škole.

14.05.2024

09:44

Sport

Planeta

Kreće novi rat! Grčka i Bugarska udarili na Severnu Makedoniju! Nova vlast u Skoplju stala na žulj komšijama
A, sad sve ispočetka

Kreće novi rat! Grčka i Bugarska udarili na Severnu Makedoniju! Nova vlast u Skoplju stala na žulj komšijama

Novi rat je na pomolu između Grčke i Severne Makedonije oko imena te bivše jugoslovenske republike. Nakon što nova predsednica Severne Makedonije Gordana Siljanovska Davkova prilikom polaganja zakletve nije izgovorila reč "Severna" u nazivu svoje države, već samo "Makedonija", grčki premijer Kirijakos Micotakis rekao je da je ona odlučila na provokaciju, ocenivši to nezakonitim i nedopustivim.

14.05.2024

07:00

Zabava

56.Majska izložba Ulupuds-a
Kultura

56.Majska izložba Ulupuds-a

56. Мајска изложба под слоганом „Генеза“ представиће радове уметника примењене уметности, који су, кроз различите медије, приказали свој поглед на свет. Имајући у виду да је презентација различитих дисциплина приоритна, с обзиром на распрострањеност примењене уметности у свакодневном животу (и култури генерално), овогодишњу Мајску изложбу ће посетиоци моћи да сагледају као целину која даје увид у иновативне методе уметничког деловања у савременом друштву.

13.05.2024

15:46

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija