• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

25.12.2022

08:59

RONJENJE NA KONJU JE BIO PRAVI SPORT! Dešavale su se i povrede, ali su JAHAČI češće bili ugroženi od životinja! (VIDEO)

Youtube Printscreen/Ken Butz

Zanimljivosti

RONJENJE NA KONJU JE BIO PRAVI SPORT! Dešavale su se i povrede, ali su JAHAČI češće bili ugroženi od životinja! (VIDEO)

Podeli vest

Iako danas deluje neverovatno, nekada su jahači i konji skakali sa skakaonice i ronili, a često je dolazilo i do povreda

 

 

Ronjenje na konju se prvi put pojavilo 1880-ih kao ideja Vilijama "Doktora" Karvera, čoveka poznatijeg po nastupu u emisiji Bafalo Bila Kodija "Wild West Show" kao strelac, nego kao olimpijski ronilac.

Karver je navodno došao na ideju kada je prelazio most preko reke Plat u Nebraski. Dok je Karver još uvek bio na njemu, konj je skočio sa mosta u vodu ispod, inspirišući ga na ideju o konjima za ronjenje. Iako su se povrede dešavale, češće je bio ugrožen jahač nego konj.

Do 1970-ih, ronilački konji su počeli da gube svoju popularnost među aktivistima za prava životinja, koji su zahtevali da se prekine ova praksa. Postojao je mali napor da se ronilački konji vrate u Atlantik Siti 2012. godine, ali su ga zagovornici dobrobiti životinja brzo ugasili.

Kako je to izgledalo, pogledajte u snimku sa početka teksta.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lui

pre 1 godinu

Toj budali koja je smislila glupost veka stavio bih sedno na ledja i njega bih ja zajagao da on tresne dole kao konj pa bi video koliko je pametan.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija