• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.10.2023

14:00

Mlečno plava boja kose je novi hit! Frizeri ističu da izgleda posebno luksuzno (FOTO)

Shuterstock

Moda i lepota

Mlečno plava boja kose je novi hit! Frizeri ističu da izgleda posebno luksuzno (FOTO)

Podeli vest

Mlečno plava je sve popularnija, a mnoge slavne ličnosti odlučile su se za ovu boju.

Reč je o svežoj, svilenkastoj nijansi plave boje za kosu, koja je zapravo osveženje klasične platinaste nijanse. 

- Ova je nijansa inspirisana platinasto plavom, ali ima luksuzniji finiš, što se postiže tehnikom pramenova, umjesto jedne boje u kosi - objasnili su frizeri za Glamour.

Kao jednu od prednosti mlečno plave nijanse oni ističu činjenicu da nije ni pretopla ni prehladna, što znači da pristaje svakome, bez obzira na ton kože. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ella Eiveren (@ellaeiveren)

 

Frizeri obožavaju ovu boju i zato što pristaje različitim frizurama, bez obzira da li imate ravnu ili talasastu kosu. Mlečno plava nijansa savršeno će se uklopiti jer stvara dinamiku u kosi.

Ovu nijansu obožava i Kim Kardašijan, koja je, da bi postigla željeni ton u kosi, provela čak 14 sati u salonu, a potom se novom frizurom prošetala crvenim tepihom Met Gala.

Većina frizera, ipak, preporučuje nijansiranje u fazama. Ključno je da koristite tehniku pramenova jer takvo farbanje „omekšava“ kosu i daje joj sjaj, dimenziju i dubinu i, što je najvažnije, prirodniji izgled.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laura Polko (@laurapolko)

 

Mlečno plavu nijansu možete uzeti u obzir i ako ste brineta, jer koloristi kažu da izgleda sjajno kada se nosi sa tamnijim korenom, pri čemu koren može da bude osnovna boja, a pramenovi se onda toniraju da bi se postigao mlečnoplavi izgled.

Koloristi takođe kažu da ova boja kose sa razlogom izgleda luksuzno.

Naime, održavanje je zahtevno, pa je potrebno bar jednom u mesec-dva otići u salon kako bi boja izgledala što svežije.

Mlečno plava nijansa zahteva i ulaganje u kućne proizvode za negu kose, pa je u rutinu neophodno dodati šampon koji će neutralisati žute tonove, kao i maske za kosu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je danas da ga je predsednik Vlade Republike Gabon Rejmond Ndonga Sima obavestio da Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici o kojoj će se raspravljati u Ujedinjenim nacijama i zahvalio se Gabonu zbog toga što u potpunosti, priznaje teritrijalnu celovitost i suverenitet Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

20.05.2024

12:55

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!
Politika

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!

Na žalost i na strahotu svih normalnih i mislećih građana Srbije, događa se upravo ono na šta smo upozoravali kada smo govorili o nekontrolisanoj agresiji i mržnji koje širi opozicija, upozorava Dejan Bulatović, poslanik na listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

20.05.2024

12:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija