• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.07.2023

15:40

Idete sa psom na more? Evo šta treba da znate!

Shutterstock

Ljubimci

Idete sa psom na more? Evo šta treba da znate!

Podeli vest

Ako putujete sa psom na more, potrebno je da se unapred pripremite i obezbedite svom ljubimcu sve što mu treba - od hrane i lekova do igračaka.

Ne zaboravite da spakujete knjižicu za psa, kao i sve potrebne lekove. Takođe, ponesite dovoljno vode, hrane, poslastica i igračaka kako bi vašem ljubimcu put bio što prijatniji.

Preporuka je da najpre naviknete psa na auto, ako ga već niste vozili u automobilu. Pustite ga da malo pronjuši unutrašnjost kola i upalite motor da bi se pas navikao na zvuk.  

Pre puta dobro istrčite i umorite svog psa i pustite ga da se igra sa drugim psima u parku. Ovo ima dvostruke prednosti. Prva je što će lakše i brže obavljati nuždu, tako da nećete imati problema sa njim tokom putovanja, a druga prednost je što će pas biti toliko umoran i zadovoljan da će većinu vremena možda čak i prespavati.

Postoje posebni sigurnosni pojasevi za pse koji putuju automobilom, pa ne bi bilo loše da ga nabavite.Važno je da ljubimac u autu ima nešto što mu je već poznato, svoje ćebe, krevetac, omiljenu igračku. Tokom vožnje, nekoliko puta se okrenite prema njemu, ohrabrite ga i nagradite poslasticom, kako bi vožnju doživeo kao nešto prijatno i zabavno.

Foto: Shutterstock

 

 

Ne zaboravite prostirku na kojoj će ležati, kao i dve činije za vodu i hranu. Ako vaš pas povraća tokom dugih putovanja, konsultujte se sa svojim veterinarom o pripremama koje ćete mu dati pre putovanja da biste izbegli ovu neprijatnost.

Takođe, pazite da automobil ne bude previše vruć, jer kao što vi patite kada su visoke temperature, pate i životinje. Stavite zaštitu od sunca na prozore kako bi psu bilo prijatno tokom vožnje. I nikada, baš nikada, životinje leti ne ostavljate u parkiranom automobilu, jer može da dođe do toplotnog udara, a posledice mogu biti fatalne.

Kad konačno stignete na odredište, odvedite psa u šetnju da se razgiba i nagradite ga poslasticom tako da putovanje poveže s dobrim osećajima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija