• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

21.04.2024

14:10

Žene priznale! Ovakvi muškarci su im drastično privlačniji - jedna stvar ih izdvaja iz mase

Shuterstock

Ljubav

Žene priznale! Ovakvi muškarci su im drastično privlačniji - jedna stvar ih izdvaja iz mase

Podeli vest

Ukoliko je muškarac nasmejan, to će više privući ženu, nego neko ko je previše ozbiljan ili se predstavlja kao da je misteriozan.

Žene smatraju da su nasmejani muškarci privlačniji od onih ćudljivih, kažu naučnici.

Otkrili su da se muške njuške poput glumca Džejmsa Bonda Danijela Krega, mogu smatrati zastrašujućim.

Umesto toga, dame više vole mekša lica kao što je Toma Kruza.

Istraživači kažu da je to možda oblik "upravljanja pretnjama" u mozgu, dok žene traže odgovarajuće partnere, odbacujući ono što smatraju "manje toplim, emotivnim, poštenim i kooperativnim" muškarcima.

Tim sa portugalskog Univerziteta Porto, zamolio je 84 dame da prilagode kompjuterske slike muških lica na najatraktivniju opciju. Učinili su najmanje promena na nasmejanim licima i uveliko uređivale neutralne ili ljutite poglede, kako bi izgledali srećnije.

Foto: profimedia

Tom Kruz

Studentkinja psihologije Marijana Karito je rekla:

- Otkrili smo da emocionalno izražavanje utiče na preferencije žena. Muškobanjasti muškarci se mogu smatrati dominantnim i visokim statusom, ali i kao neprikladni partneri. Preferencija za ženstvenija muška lica može biti pokušaj da se izbegne negativno ponašanje. Izraz sreće neutrališe percepciju besa.

Američka studija iz 2003. pokazala je da se žene češće smeju od muškaraca.

Gospođa Karito je rekla:

- Naši nalazi pokazuju da promenljiva osobina, odnosno emocionalno izražavanje, može uticati na privlačnost.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija