• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.04.2024

15:00

SNS prikuplja potpise za beogradske izbore, evo kako se zove lista!

Informer

Vesti

SNS prikuplja potpise za beogradske izbore, evo kako se zove lista!

Podeli vest

Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije počele su danas u Zemunu prikupljenje potpisa za podršku izbornoj listi koja će se zvati "Aleksandar Vučić - Beograd sutra", sa nazivima koalicionih partnera sa kojima će zajedno učestvovati na beogradskim izborima 2. juna.

Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija Srbije (SPS) zajedno sa još 14 stranaka i udružena počeli su danas u podne prikupljanje potpisa podrške za izbornu listu "Aleksandar Vučić - Beograd sutra" za predstojeće beogradske izbore 2. juna u više gradskih opština. 

Naziv liste za predstojeće izbore u Beogradu je "Aleksandar Vučić- Beograd sutra"- Ivica Dačić socijalistička paritja Srbije (SPS), Rasim Ljajić- Socijaldemokratska partija Srbije (SDP), Milan Krkobabić- Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije - Solidarnost i pravda- (PUPS)- Solidarnost i pravda, Milan Stamatović- Zdrava Srbija (ZS), Dragan Marković Palma - Jedinstvena Srbija (JS), dr Vojislav Šešelj- Srpska radikalna stranka (SRS), Aleksandar Vulin - Pokret socijalista (PS), Nenad Popović- Srpska narodna partija (SNP), Ivan Karić- Zeleni Srbije- Zeleni, dr Balit Pastor - Savez vojvođanskih Mađara (SVM), Milica Đurđević Stamenkovski - Srpska stranka Zavetnici, Andreja Mladenović- Samostalna srpska stranka, Saša Borojević- Porodični alarm, Milos Vučević- Srpska napredna stranka (SNS). 

Potpis podrške u Zemunu u prostorijama SNS dao je i predsednik Srbije i član predsedništva SNS-a Aleksandar Vučić, a pored njega podršku listi dali su i predsednik SPS-a Ivica Dačić.
Potpise podrške dali su potpredsednik Glavnog odbora SNS Vladimir Orlić, kao i članovi Predsedništva Marija Zdravković, Zlatibor Lončar, Tomislav Momirović, Darija Kisić.

U Zemunu potpis podrške dala je i predsednica stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski.
U opštinskom odboru SNS u Obrenovcu zajedničkoj listi su među prvima podršku potpisima dali predsednik SNS Miloš Vučević, kao i članovi Predsedništva stranke Arno Gujon, Marko Đurić i Miroslav Čučković, kao član Glavnog odbora Aleksandar Mirković, kao i član SNS Dejan Tomašević.

Pored njih potpis podrške su dali i predsednik Gradskog odbora Socijalističke Partije Srbije (SPS) Nikola Nikodijević.

U prostorijama Opštinskog odbora Savski venac, potpis podrške dali su potpredsednici Glavnog odbora SNS Ana Brnabić, Irena Vujović, članovi Predsedništva SNS Jelena Tanasković, Goran Vesić i Nebojša Bakarec, Marko Kešelj, Dubravka Đedović Handanović, funkcioner Socijalističke partije Srbije Aleksandar Antić, predsednik Opštine Savski venac Miloš Vidović.
Podršku listi oko SNS danas je dao i veliki broj građana.

Brnabić je raspisala 3. aprila izbore za Skupštinu grada Beograda za 2. jun ove godine i poručila da su njena vrata za dijalog otvorena.

Brnabić je pozvala da izborna utakmica bude fer i korektna, a da svi građani izađu na izbore i pokažu kojim smerom Beograd treba da ide i da se razvija.

Za podnošenje izborne liste za gradske izbore potrebno je da se prikupi najmanje 3.000 potpisa građana.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!
Politika

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!

Danas je mandatar nove Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predstavio svoj program i buduće članove Vlade. Sastav Vlade je fantastičan. Svi poslanici su pre početka sednice dobili Program mandatara Miloša Vučevića. Izvanredni i detaljni Program g. Vučevića se proteže na 65 strana, a ja ću izdvojiti ono što se meni čini najvažnijim. Sa ogromnim zadovoljstvom ću glasati za izbor nove Vlade koju predlaže mandatar Miloš Vučević.

01.05.2024

17:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"
Istraga u toku

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"

Telo Dejana P. (33) pronađeno je u zapaljenom automobilu u avgustu prošle godine u Majdanpeku. Iako se najpre mislilo da je nastradao u saobraćajnoj nesreći, tri meseca nakon istrage otkriveno je da je Dejan zapravo ubijen, a pojavile su se sumnje da je u zločin umešana njegova supruga Slađana P. (25) i dvojica mladića - S. M. (25) i maloletnik (17).

01.05.2024

16:18

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15