• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Novosti

09.05.2024

18:43

Pesnicom ubio čoveka zbog svađe u saobraćaju! Osuđen na tri i po godine

marko djokovic

Vesti

Pesnicom ubio čoveka zbog svađe u saobraćaju! Osuđen na tri i po godine

Podeli vest

Miloš Nastić (24) iz Velikih Crljana prvostepeno je osuđen danas u Višem sudu u Beogradu na tri i po godine zatvora za nanošenje teške povrede Zoranu Jakovljeviću (63), od koje je preminuo u Stepojevcu 10. jula 2022., i nanošenje lake povrede njegovom sestriću Nikoli Goraniću.

Kako je sudija obrazložila, njegova krivica je dokazana i sud nije prihvatio da je to učinio u nužnoj odbrani, niti da je bilo eventualnog prekoračenja nužne odbrane.

Nastiću je ukinuta zabrana napuštanja stana, tako da će se do pravosnažnosti presude braniti sa slobode. Na ovu odluku može da se žali Apelacionom sudu. Do sada je u zatvorskom i kućnom pritvoru bio godinu i deset meseci, što mu se uračunava u kaznu.

Tvrdio da je izazvan

Pre izricanja presude, danas su iznete završne reči. Tužilac Dragana Šormaz Dinčić kazala je da nije prihvatljiva odbrana da je Nastić izazvan:

- Na snimcima se vidi da je okrivljeni prouzrokovao incident u saobraćaju te da se oštećeni Jakovljević kretao u skladu sa propisima na pešačkom. Optuženi je bio neopravdano gnevan i njegovo ponašanje je dovelo do teških posledica. Pri tom, on je znatno mlađi i jači, a oštećeni je bio i u alkoholisanom stanju. Mladost mu nije olakšavajuća, jer je napao stariju osobu i već je osuđivan. Ponašao se bezobzirno i u drugoj situaciji kada je bežao i lakše povredio drugog oštećenog.

Nastićev branilac, Dušanka Jovanović Šunjara, tvrdila je da on nije počinio nikakvo krivično delo i da je u pitanju nužna odbrana, jer je okrivljeni odbijao od sebe napad Jakovljevića i njegovog prijatelja Zorana Mitrovića Lanzuka.

- Došlo je do verbalnog konflikta, posle čega je Mitrović držao okrivljenog za ruke, a Jakovljević ga davio i pocepao mu majicu. Te povrede na vratu su mu se videle i dva dana kasnije na saslušanju u tužilaštvu. Nastić se otrgao od Mitrovića i udario Jakovljevića. Dvojica ga napadaju i on se brani. Odatle nije pobegao, već se sklonio zbog svoje sigurnosti kad je video da iz kafane izlaze prijatelji Jakovljevića - navela je advokat Jovanović i zatražila oslobađajuću presudu.

Foto: prinstscreen

Osuđeni Miloš Nastić

Sam Nastić rekao je u sudnici da mu je zaista žao, da mu nije bila namera da tog čoveka povredi:

- Nisam ga odmah udario, već sam ga prvo odgurnuo. Nakon dolaska drugog Zorana, nisam mogao ništa drugo da uradim. Da me nije napao, ne bih ga udario. Voleo bih da se sve to nije desilo.

Te nedelje popodne, Nastić se vraćao sa posla i došao do raskrsnice u centru Stepojevca, na kojoj nije radio semafor. U tom trenutku je naišao Jakovljević sa prijateljem, prelazeći pešački, pa su se on i Nastić tu pokačili i psovali.

Povredio i sestrića

Nastić je parkirao auto i ispred lokalne kafane je nastavljena svađa, da bi se potom pogurali. Jakovljević ga je uhvatio za vrat, a Nastić ga je pesnicom udario u lice. Jakovljević je pao unazad i glavom udario u ivicu šahta ili kamenčić.

Bio je živ još nekih 15 minuta, posle čega je preminuo. Okrivljeni je ušao u svoja kola i otišao, ali ga je vozilom na Ibarskoj magistrali jurio Jakovljevićev sesetrić Nikola Gornić i stigao ga na drugom semaforu i tu pokušao da mu kroz prozor uzme ključeve iz auta.

Nastić je, međutim, krenuo vozilom i povredio mu lakše ruku. Kasnije je uhapšen u svojoj kući.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je danas da ga je predsednik Vlade Republike Gabon Rejmond Ndonga Sima obavestio da Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici o kojoj će se raspravljati u Ujedinjenim nacijama i zahvalio se Gabonu zbog toga što u potpunosti, priznaje teritrijalnu celovitost i suverenitet Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

20.05.2024

12:55

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!
Politika

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!

Na žalost i na strahotu svih normalnih i mislećih građana Srbije, događa se upravo ono na šta smo upozoravali kada smo govorili o nekontrolisanoj agresiji i mržnji koje širi opozicija, upozorava Dejan Bulatović, poslanik na listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

20.05.2024

12:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija