• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.04.2024

20:00

Prevezli 107 migranata iz Severne Makedonije i Bugarske! Uhapšena trojica krijumčara ljudi

MUP Srbije

Vesti

Prevezli 107 migranata iz Severne Makedonije i Bugarske! Uhapšena trojica krijumčara ljudi

Podeli vest

Trojica muškaraca sa područja Vranja i Bujanovca, M. V. (30), B. N. (47) i N. T. (21), uhapšeni su i uz krivičnu prijavu privedeni Višem javnom tužilaštvu u Pirotu zbog sumnje da su nezakonito krijumčarili ljude preko državne granice.

Takođe će i protiv dvojice sedamnaestogodišnjaka biti podneta krivična prijava Višem javnom tužilaštvu u Vranju za isto delo.

Kako je saopšteno, M. V, B. N. i N. T. se sumnjiče da su od polovine jula do druge polovine oktobra 2023. za najmanje 107 iregularnih migranata omogućili nedozvoljen tranzit kroz Srbiju radi daljeg prelaska državne granice.

Prva dvojica, M. V. i B. N., se sumnjiče da su radi sticanja finansijske koristi sačinili plan kako da organizuju prihvat iregularnih migranata koji su nezakonito iz Severne Makedonije ili Bugarske ušli na teritoriju Srbije, van mesta određenog za prelaz državne granice. Njih je potom prevozio N. T.

Oni su, kako se sumnja, u blizini državne granice Srbije sa Bugarskom, kod Dimitrovgrada, Pirota, Bosilegrada i Besne Kobile, uz pomoć dvojice sedamnaestogodišnjaka, organizovali tranzit iregularnih migranata preko teritorije centralne Srbije do Beograda, u nameri daljeg prebacivanja ka zemljama Evropske unije.

Potom su pripadnici ove kriminalne grupe ostvarenu finansijsku korist delili, u zavisnosti od njihovog ostvarenog pojedinačnog zadatka. Prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenih, pronadeni su i privremeno oduzeti mobilni telefoni i dva putnička vozila.  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Evo kakva simbolika se krije u datumu posete kineskog predsednika Srbiji! Ugovori i sporazumi koje donosi Si Điping unaprediće srpsku privredu! (VIDEO)
Live TV

Evo kakva simbolika se krije u datumu posete kineskog predsednika Srbiji! Ugovori i sporazumi koje donosi Si Điping unaprediće srpsku privredu! (VIDEO)

Vest dana je dolazak kineskog predsednika u Beograd. On će posetiti Francusku, Mađarsku i Srbiju. Zapadnim medijima najinteresantnija je njegova poseta Srbiji. Za osam godina ovo je njegova druga poseta našoj zemlji. Na današnji dan bombardovana je kineska ambasada u Beogradu, tako da ova poseta ima određenu simboliku i nimalo nije slučajno što je baš ovaj dan izabran. Na ovu temu u emisiji "Info dan" govorio je Ibro Ibrahimović, član GO SPS i advokat Pavle Staničić.

07.05.2024

16:29

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija