• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

25.04.2024

08:53

Poginuo poznati niški vajar! Ivana Felkera pokosio automobil

V.B.

Vesti

Poginuo poznati niški vajar! Ivana Felkera pokosio automobil

Podeli vest

Poznati niški vajar Ivan Felker (74) preminuo je sinoć zbog povreda koje je zadobio u udesu koji se dogodio juče oko 8 časova u centru Niša.

Do udesa je došlo kada je na Felkera koji je prelazio Ulicu generala Milojka Lešjanina kod džamije, naletelo vozilo i oborilo ga.

On je odmah kolima Hitna pomoć transportovan u Urgentni centar niškog Univerzitetskog kliničkog centra, ali je i pored napora lekara da mu spasu život zbog brojnih izuzetno teških povreda preminuo u večernjim satima.

Felkerove kolege ističu da su izgubili izuzetnog čoveka i izuzetnog vajara. Podsećaju da je uradio brojna dela u zemlji i u svetu, organizovao više samostalnih i zajedničkih izložbi i osvojio niz domaćih i svetskih priznanja i nagrada.

Felker je autor jednog od simbola grada Niša skulpture Stevana Sremca i njegovog psa Kalče, česme "Puž" u parku Čair, skulpture "Izvor" u Niškoj Banji, spominika srpskom vojniku iz Prvog svetskog rata na Mokroj gori i skulpture "Mermer i zvuci" u Niškoj Banji.

Portrete kralja Petra, Stevana Mokranjca, Vuka Karadžića, Mileve Marić, Milutina Milankovića i Nadežde Petrović uradio u je u američkom gradu Klivlendu, a u Cirihu je uradio spomen ploču Milevi Marić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
gjenanger

pre 1 nedelju

Ne trebaju nam siptari i ustaše. Samo dajte bahatima automobile... Zna li se ko je ubio našeg čuvenog vajara?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija