• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

23.04.2024

13:34

Podignuta optužnica protiv majke iz pakla! Ćerki (4) davala sedative dok je ležala u bolnici

Shutterstock

Vesti

Podignuta optužnica protiv majke iz pakla! Ćerki (4) davala sedative dok je ležala u bolnici

Podeli vest

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv M.R. (43) koja je svojoj ćerki (4) davala lekove za smirenje sipajući ih u sokove.

M.R. iz Smedereva optužena je za krivično delo nasilje u porodici jer je od 29. februara do 8.marta 2024. godine davala velike doze sedativa maloletnoj ćerki, dok se u njenoj pratnji nalazila na bolničkom lečenju u Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i dete "dr Vukan Čupić" na Novom Beogradu. 

Ona je bez znanja i saglasnosti lekara, različite vrste sedativa iz grupe benzodijazepina rastvarala u sokove koje je davala ćerki da pije.

Ovakvo ponašanje optužene uzrokovalo je teško narušenje zdravlja deteta, koje se manifestovalo kliničkim poremećajima nestabilnosti pri hodu, trzaja ruke, celog tela i pojačanog lučenja pljuvačke, a analizom je utvrđena skoro smrtonosna doza lekova za smirenje u krvi. 

Tužilaštvo je predložilo sudu da produži pritvor okrivljenoj, koji traje od 08.03.2024. godine, s obzirom da i dalje postoje razlozi koji su postojali u vreme kada je pritvor određen.

Prema Krivičnom zakoniku, lice koje primenom nasilja, pretnjom da će napasti na život ili telo, drskim ili bezobzirnim ponašanjem ugrožava spokojstvo, telesni integritet ili duševno stanje maloletnog člana svoje porodice, može biti kažnjeno kaznom zatvora od dve do 10 godina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija