• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

18.05.2023

15:21

(FOTO) KAO OPOMENA PRIKAZANA POLUPANA VOZILA IZ NESREĆA U KRUŠEVCU! Izložba uništenih automobila i dvotočkaša

R.B.

Vesti

(FOTO) KAO OPOMENA PRIKAZANA POLUPANA VOZILA IZ NESREĆA U KRUŠEVCU! Izložba uništenih automobila i dvotočkaša

Podeli vest

Policijska uprava u Kruševcu danas je organizovala interaktivnu izložbu vozila oštećenih u saobraćajnim nezgodama, kao opomenu posbeno za mlade da voze i budu oprezni u saobraćaju!

Na izložbi, koja je upriličena na platou ispred Hale ,,Soko,, sa građanima, osim pripadnika policije, o bezbednosti saobraćaja razgovarali su i pripadnici vatrogasaca- spasilaca i Službe hitne medicinske pomoći.

Kako je javio naš reporter, koji je prisustvovao izložbi, za veliki broj prisutnih posebnu pažnju izazvala je ispovest mladića, koji je posle teške saopbraćajke, ostao paraplegičar.

Foto: R.B.

Ovo vozilo uništeno je u saobraćajnoj nesreći

Izložba saobraćajnog krša i loma, ali i svega što je potrebno za bezbednost u saobraćaju, danas je otvorena od 13 do 15, časova, a sutra, 19. maja, od 09 do 14časova.

Da su saobaćajne nezgode sve učestalije i da, najviše, konzumiranje alkohola i narkotika, upotreba mobilnog telefona tokom vožnje i ne korišćenje sigurnosnog pojasa, prouzrokuju saobraćajne udese i sa najtežim posledicama, govore brojne činjenice. 

U Rasinskom okrugu, primera radi, samo tokom Prvomajskih i Vaskršnjih praznika, u periodu od 30. aprila do 6. maja, zabeležena je  21 saobraćajna nezgoda.

U tri nezgode pričinjena je materijalna šteta, 20 osoba je povređeno i jedna osoba je nastradala. U tom periodu 10 osoba zadržano je u prostorijama Policijske uprave, zbog upravljanja vozilom sa više od 1,2 promila alkohola u krvi.

Inače, svi vozači koji imaju više od 0,30 promila alkohola u krvi budu sankcionisani, a za one sa 1,2 i više  promila obavezno je zadržavanje do istrežnjenja, najduže do 12 sati.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je danas da ga je predsednik Vlade Republike Gabon Rejmond Ndonga Sima obavestio da Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici o kojoj će se raspravljati u Ujedinjenim nacijama i zahvalio se Gabonu zbog toga što u potpunosti, priznaje teritrijalnu celovitost i suverenitet Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

20.05.2024

12:55

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!
Politika

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!

Na žalost i na strahotu svih normalnih i mislećih građana Srbije, događa se upravo ono na šta smo upozoravali kada smo govorili o nekontrolisanoj agresiji i mržnji koje širi opozicija, upozorava Dejan Bulatović, poslanik na listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

20.05.2024

12:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija